Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Diyarbakır'da 6-8 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı.

Haberler 08.10.2017 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Hüda Par tarafndan 6-8 Ekim Kobani olaylarnda öldürülen Yasin Börü ve arkadalar için anma etkinlii düzenlendi. Yeniköy Mezarlnda düzenlenen etkinlie Hüda Par Genel Bakan Yardmclar Mehmet Yavuz, Hüseyin Ylmaz, Börü ve arkadalarnn aileleri ve vatandalar katld. Kuran- Kerim okunmasyla balayan etkinlikte konuan Hüda Par Genel Bakan Yardmcs Mehmet Yavuz, ötekiyle beraber yaama vurgusu yapt.

6-8 Ekime dikkat çeken Yavuz, 6-8 Ekim 2014 bu topraklarda medeniyet ile bedeviyetin ayrld tarihtir. Medeniyet öteki ile beraber yaamaktr. slam anlaynn esas buna dayanr. Medinede bir adalet devleti kuran Peygamberimiz kendisinden çok farkl hayat tarzna, ideolojik yapya, farkl millet ve aidiyetlere ait olan insanlarla bir ortak yaam alan gelitirmi, bir medeniyet ufkunu biz Müslümanlara miras brakmtr. O mirasn sahipleri bugün kanlarn bu kurak, çorak, mazlum corafyaya dökerek o medeniyeti tekrar yeertmeye ve filizlendirmeye çalmlardr. Zira Yasin ve arkadalar et datmak için, iyilik yapmak için çalm olduklar kaplarn arkasnda hangi milliyetin, hangi aidiyetin, hangi ideolojik yapnn olduunu asla sormam, sorgulamamlardr. çünkü onlar bu medeniyet tasavvurunun birer kahramanydlar. Onlar seçkin insanlard. Bedeviyet sahipleri ise tarihteki rollerini uygun bir karakter ortaya koymulardr barutla, kanla, kinle, ölümle ve en nihayetinde insanla kar ar bir suç ileyerek bedenlere ve cesetlere ikence yapmak suretiyle medeniyet tasavvurundan uzak olduklarn, medeniyetle yönetilmeyi hak eden bu sahipsiz ve deerli kavmin yönetimine talip olamayacaklarn ispat etmilerdir dedi.

Hüda Par Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz ise, amaçlarnn bir daha 6-8 Ekimlerin yaanmamas olduunu belirtti. Ylmaz, Bugün bizlerin buraya toplanmasnn bir sebebi de bundan böyle bir daha 6-8 Ekimler yaanmasn, Yasinler ehit olmasn, katledilmesin diye tüm dünyaya duyurmak. Bu zalimin tüm dünyada duyulmas lazm ki zalimler bir daha buna teebbüs etmesinler. Bir daha böyle bir zulmü ilemeye cesaret edemesinler diye konutu. Etkinlik okunan dualarn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git