Yaşlılar cezaevinden bırakılsın

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, "Yaşı ve kronik rahatsızlığı nedeniyle yüksek risk grubunda bulunanlar, herhangi bir istisna getirilmeden cezaevlerinden çıkarılmalı." dedi.

Haberler 25.03.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salam, yapt açklamada, cezaevlerindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riskinden dolay birçok ülkenin tedbir aldn belirtti.

En youn salk tehdidine maruz kalan kesimlerden birinin cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin olduunu kaydeden Salam, Meclise sunulmas beklenen yeni infaz düzenlemesinin acil yeni durum dorultusunda güncellenerek ivedilikle yasalatrlmas gerektiini kaydetti.

Salam, Ya ve kronik rahatszl nedeniyle yüksek risk grubunda bulunanlar, herhangi bir istisna getirilmeden cezaevlerinden çkarlmal. ifadelerini kulland.

CEZAEVNDEN çIKARILSINLAR

Salgn süresince çalanlarn iini kaybetmemesi ve iverenlerin içi çkarmak zorunda kalmamas için daha güçlü desteklere ihtiyaç olduunu aktaran Salam, iini kaybeden, ücretsiz izne çkarlan içiler ile i yerini kapatmak zorunda kalan esnafa dorudan destek salanmas gerektiini belirtti.

Uygulanan ambargo nedeniyle ran ve Gazzenin koronavirüs ile mücadelede yetersiz kaldn ifade eden Salam, ambargo ve ablukalarn uluslararas bir seferberlikle krlmas gerektiini anlatt.

Salam, Salgn hastalk ve ekonomik krizle mücadelede madur halklara ekonomik ve tbbi malzeme destei salanarak salgnn kontrol altna alnabilmesi ve can kaybnn önlenmesi salanmaldr. slam birlii Tekilatnn da bu süreçte küresel salgnla mücadelede zorlanan ve yetersiz kalan bölgelere yönelik ekonomik destek salamak için harekete geçmesi lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git