Yavaş adaylığı tehlikeye girdi!

Mansur Yavaş'la ilgili hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Haberler 12.03.2019 - 13:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MLLET ittifaknca desteklenen, Ankara Büyükehir Belediye Bakan aday CHPli Mansur Yava hakknda, 600 bin dolarlk senedin tahsili için ihtilafa dütüü i insan Necmettin Kesginin ikayeti üzerine, görevi kötüye kullanma ve kiilerin huzur ve sükununu bozmak suçlarndan iddianame düzenlendi. ddianame, Ankara Bat 4üncü Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme heyetinin, 10 gün içinde Yavan yazl savunmasn alaca ve dosyay Ankara Ar Ceza Mahkemesine gönderecei örenildi.

Mansur Yava ve Necmettin Kesgin arasndaki ihtilaf, SAMA adl irket tarafndan pazarlama iinden doan alacaklar nedeniyle Kayseri ekere dava açlmasyla balad. Kayseri 1inci Asliye Ticaret Mahkemesince SAMAn sözlemeden doan alacaklar yönünden dava kabul edildi, cezai art yönünden ise reddedildi. Bunun üzerine SAMAn avukat M.G., dava harcnn yüksek olmas nedeniyle i insan Necmettin Kesginden müvekkil irketi adna maddi yardm istedi. Firmaya destek vermeyi kabul eden Kesgin, cezai art yönünden Yargtayda süren dava ile ilgili Mansur Yavatan destek istedi. SAMA tarafndan dava sürecinde verilen maddi desteklerin karl olarak 600 bin dolarlk senet Kesgine verildi. Bir süre sonra SAMA ile Keskin ihtilafa dütü. Mansur Yava, iddiaya göre, ara buluculuk yaparak, Kesgine verilen 600 bin dolarlk senedi ihtilaf çözülünceye kadar yediemin olarak ald. Mahkeme heyeti, davann ilk kalemi olan sözlemeden doan 11,5 milyon liralk alacan SAMAa ödenmesine hükmetti ve para tahsil edildi. SAMA tarafndan Kesgine 3,5 milyon lira, Yavaa da açklanmayan miktarda ödeme yapld.

YAVAA KÖTÜ NYET TAZMNATINI YARGITAY ONADI

Mansur Yava, iddiaya göre, SAMAtan ald 3,5 milyon TLnin 1 milyon TLsini Necmettin Kesginden isteyince bu kez ikili arasnda uyumazlk oldu. Bunun üzerine Yava, Kesginden ald 600 bin dolarlk senedi Ankara 29uncu crada takibe koyarak, tahsil etmek istedi. Keskin, söz konusu senetteki imzann kendisine ait olmad iddiasyla 1inci cra Hukuk Mahkemesinde itiraz davas açt. Yaplan incelemede senetteki imzann Kesgine ait olmad tespit edildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Yava 329 bin 736 TL kötü niyet tazminat ve 164 bin 768 TL para cezas ödemeye mahkum etti. Mahkemenin karar, Yargtay tarafndan da onand.

TCARET MAHKEMES, TAZMNATIN TAHSLN DURDURDU

Necmettin Kesgin ayrca 6nc Ticaret Mahkemesinde, Mansur Yavaa borçlu olmad iddiasyla menfi tespit davas açt. Yava da bunun karlnda 11inci Asli Ticaret Mahkemesinde e zamanl olarak hizmet sözlemesinden kaynakl alacak davas açt. Bu iki dava 6nc Ticaret Mahkemesinde birletirilirken, mahkeme, 1inci cra Hukuk Mahkemesince verilen ve Yargtay tarafndan da onanan kötü niyet tazminatnn tahsilini durdurdu. Mahkeme, sahte senedi yeniden incelenmesi için Adli Tp Kurumuna gönderdi. Adli Tp Kurumunca da senette yer alan imzalarn ve yazlarn Kesgine ait olmad raporlanrken, imdi mahkemenin verecei karar bekleniyor.

KESGNE SAHTECLKTEN CEZA

Mansur Yavan, kendisine sahte senet verip, antaj yapt iddiasyla suç duyurusunda bulunmas üzerine Necmettin Kesgin hakknda, Ankara 8inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Yarglama sonucu sank Kesgin, resmi belgede sahtecilik suçundan 4 yl, antaj suçundan 1 yl 3 ay 6 gün, özel hayatn gizliliini ihlal suçundan 1 yl 3 ay olmak üzere toplam 6 yl 6 ay 6 gün hapis cezasna çarptrld. Bunun üzerine Kesgin, karara itiraz etti. Dosyann Bölge Adliye Mahkemesinde incelemesi sürüyor.

KESGNN KAYET BU KEZ YAVA çN DDANAME

Dava sürecinde Necmettin Kesgin, 6 Kasm 2017de, avukat Özgür Ilgaz araclyla Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne Mansur Yavala ilgili ikayet dilekçesi verdi. Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüünce de inceleme sonucu Yava hakknda soruturma izni verildi. Dosya, suçun ilendii yere en yakn ar ceza mahkemesi bulunan Ankara Bat Cumhuriyet Basavclna gönderildi. Savclk, Mansur Yava hakknda, görevi kötüye kullanma ve kiilerin huzur ve sükununu bozma suçlarndan iddianame düzenledi.

MÜKERRER TAHSLAT

ddianamede Mansur Yavan, 600 bin dolar bedelli senedin tahsili amacyla ikayetçi hakknda Ankara 29uncu cra Müdürlüünde balatt takip bulunduu halde ayn alacaa ilikin teminat olarak verilen ve bedelsiz kaldn bildii ayn senedin tahsili amacyla müteki hakknda Ankara 8inci cra Müdürlüünde yeniden takip balatmak suretiyle mükerrer tahsilat yapmaya çalarak, görevini kötüye kulland iddia edildi.

MESAJLAR DDANAMEDE

ddianamede ayrca Mansur Yavan, Necmettin Kesginin cep telefonuna farkl zamanlarda gönderdii büyüyor, Vakit yok anlasana, cumartesi pazar bu i sonuçlanmal, Pazartesi çok geç olabilir, hala ödemiyorsun borcunu, bu i çok uzad, bu hafta bitmesi gerekiyor, Gün ver, cevap vermezsen kodese hazrlk yap, sahtekar kafan m basmyor, Duyduuma göre seni bu hafta öpeceklermi, öyle duydum çok sevindim, Ben icraya veriyorum, bugün, git oraya yatr borcunu, gözüme de gözükme, belan da bakasndan bul, Harç paras yetimedi, yarna kald. Üstüne vekalet ücreti binecek, faiz vs. yarn öderim dersen mesaj yaz, yazmazsan ödemiyorum demektir. Sonuçlarna katlanacaksn, Annen ne diyecek eve haciz gelince, ya nianlnn yüzüne nasl bakacaksn, Hayatn kayyor sahtekar mesajlarna da yer verildi.

YAVA, 10 GÜN çNDE SAVUNMA YAPACAK

ddianame, Mansur Yavan görevi kötüye kullanma ve kiilerin huzur ve sükununu bozma suçlarndan 3 yl 9 aya kadar hapis cezasyla yarglanabilmesi için son soruturma izninin verilmesi amacyla Ankara Bat 4üncü Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederek, Yava hakknda kovuturma iznini verdi. Yasalara göre, Yava, 10 gün içinde mahkemeye yazl savunmasn gönderecek. Mahkeme, savunmay aldktan sonra dosyay Ankara Adliyesi Ar Ceza Mahkemesine gönderecek ve dava açlacak.

BASAVCILIKTAN AçIKLAMA

Ankara Bat Cumhuriyet Basavclnca millet ittifaknn destekledii, Yava hakknda düzenlenen iddianameyle ilgili yazl açklama yapld. Yava hakknda çkan haberler üzerine açklama yaplmasna ihtiyaç duyulduu belirtilerek, iddianamenin, 8 Martta kabul edildii vurguland. Yavaa beyanda bulunmas için 10 gün süre içeren tebligatn gönderildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git