Yavuz oğlum gel teslim ol

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 16.12.2020 - 04:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 470inci gününde devam etti.

ki yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayegül Biçer, HDPden evladn almadan gitmeyeceini söyledi.

Balattklar evlat nöbeti nedeniyle defalarca tehdit ve hakarete uradklarn belirten Biçer, Hakkmz olan evlatlarmz istiyoruz. Ne scak ne souk ne de pandemi bizi yldrmad. 470 gündür anneler olarak mücadele veriyoruz. Bu anneler burada haklar olan evlatlarn istiyor. dedi.

Birlik beraberlik içinde mücadele verdiklerini kaydeden Biçer, konumasn öyle sürdürdü:

PKK ve onun uzants HDPyi yerle yeksan etmek için birbirimize ihtiyacmz var. Allahn izniyle kazanacamza inanyoruz. Hakkmz onlardan söke söke alacaz. 40 yldr artk yeter diyoruz. Annelerin gözya dinmedi. Allahn izniyle bu mücadeleyle olumuz teslim olacak. Hep beraber onlar yerle yeksan edeceiz.

Olu Yavuz için oturma eylemini sürdüren anne Sevgi çamar ise 6 yldr evladnn sesini duymadn ve ondan haber alamadn söyledi.

çocuunun üniversite okuduu srada HDP tarafndan kandrlarak kaçrldn aktaran çamar, sonuna kadar eylemi sürdüreceini vurgulad.

Oluna seslenen çamar, Yavuz olum gel teslim ol. Devletimiz güçlüdür. O hainlere zalimlere güvenmeyin. Gelin devlete teslim olun. dedi.

Ana Sayfaya Git