Yaz tatilini verimli geçirmek için 6 öneri

Yaz tatilinde bilgisayar, video oyunları ve akıllı telefonların dışında yapabileceğiniz birçok etkinlik var. ABD’li iş dergisi başarılı insanların rutin olarak yaptığı 6 aktiviteyi sıralıyor.

Haberler 09.07.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 18 milyon örenci 8 Haziranda karne alarak tatile çkt. Aileler de çocuklarnn tatili hem elenerek hem de örenerek geçirmesi için alternatif etkinlikler bulmaya çalyor. Peki, bu bo zamannz verimli geçirmek için ne yapabilirsiniz? ABDli i dergisi Inc, baarl insanlarn bo zamanlarn geçirmek için en çok yapt 6 aktiviteyi sralyor.

1- EGZERSZ YAPIN

Egzersizler hem fiziksel hem de zihinsel salnz için çok önemli. Her gün yarm saat bile egzersiz yaptnzda vücudunuza kan pompalanyor ve bunu size mutluluk veren endorfin hormonu takip ediyor. Ayrca fiziksel egzersizle kalori yakacak ve beyninize daha fazla oksijen gitmesini de salayacaksnz. Bu, bütün gün yaadnz stresin üstesinden gelmenizde size çok yardmc olacak. Yaz tatili vücudunuzu ekillendirmek için harika bir frsat.

2- OKUYUN

Okumak önemli bir beceri ve baarl insanlar okumay asla brakmaz. ster kurgu olsun ister olmasn, kitaplar çevremizde olanlar daha iyi anlamak için bize yardmc olur. Yeni karakter, çevre, kültür, felsefe ve fikirleri kitaplar bize sunar. Okumak ayn zamanda kelime hazinemizi gelitirerek, kavram dünyamza da katkda bulunur. Bu sayede iletiim becerileriniz geliecek ve kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz. Yaz tatili bunun için bulunmaz bir frsat.

3- ETM BIRAKMAYIN

Eitim kurumlarla snrl deil, tatilde de bitmiyor. Dünyann en baarl insanlar, örenmeyi hiçbir zaman kenara brakmaz, yeni beceriler edinmek için araylarn sürdürürler. Bugün internette birçok ücretsiz çevrimiçi ders bulabilirsiniz. Yaz tatilinde ilgi alannzda kendinizi gelitirmek için zaman ayrabilirsiniz.

4- GÖNÜLLÜ OLUN

Gönüllülüü nerede ve nasl yaptnz fark etmez. Bu, size ve çevrenize çok büyük katklar sunacak. Caddedeki çöpleri toplamak ve bakalarna mentorluk yapmak gibi gönüllü eylemleriniz, baka hiçbir ekilde edinemeyeceiniz deneyimleri size yaatacak. Bu sayede yeni insanlarla tanacak ve belki de gelecekteki kariyerinizi nasl ekillendirmek isteyeceinizle ilgili size önemli bir yol gösterecek.

5- HOBLER EDNN

Hobiler stresle mücadele etmek, yeni perspektifler edinmek ve beceriler gelitirmek için size çok büyük katk sunacak. Bu sayede kendinizi yenilenmi gibi hissedeceksiniz. Açk havada yürüyü yapabilir ya da anz gelitirmenize destek olacak baka hobilerin peine düebilirsiniz.

6- ALE VE ARKADALARINIZLA ZAMAN GEçRN

Baarl insanlar sadece kendi kariyer ve çalmalarna dalarak, aile ve arkadalarndan uzak yaayamaz. Aile ve arkadalarnzla keyifli zaman geçirmek için tüm frsatlar kullann, sosyallein. Bu geliiminizi destekleyecek ve daha baarl olmak için ihtiyacnz olan enerjiyi size verecek.

Ana Sayfaya Git