Yazıklar olsun size!

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Nafaka sistemi adil hale gelecek” açıklamasının ardından Barolar Birliği ve Mor Çatı gibi Feminizm yanlısı STK’lar, süresiz nafaka mağduriyetinin giderilmesine yönelik yasa değişikliği teklifinden rahatsız oldu.

Haberler 18.05.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede aile birliini ve bütünlüünü temelden sarsan, yuvalar ykan 6284 sayl kanunun yol açt süresiz nafaka zulmüne tepkiler gün geçtikçe artyor. bdurrahman Dilipak, Sorun kadn erkek olarak cinsiyet temelinde çözülemez. derken Eitimci Yazar Ali Erkan Kavakl, Barolar Birlii ve Mor çat ad verilen sözde STKlar insanlarn maduriyetlerini kullanp menfaatçilik yapyorlar. Yazklar olsun. dedi.

CNSYET AYRIMI ETLE AYKIRIDIR

Eitimci Yazar Ali Erkan Kavakl, süresiz nafaka konusunda milyonlarca insann madur edildiini ve acilen çözüm bulunmas gerektiine iaret ederek, Anayasann 10. maddesi kadn, erkek, dil, din, rk ayrm yapmakszn insanlar eit kabul eder. Cinsiyet ayrm gözetmez. Yasa önünde kadn erkek eit olduuna göre neden erkek nafaka ödüyor? Türkiyede hangi erkein nafaka aldn gördük, duyduk? Bu uygulama emansipasyon, yani eitlie aykrdr. dedi.

KAVAKLI: BAROLAR BRL EKMEK TEKNES OLARAK GÖRÜYOR

Kavakl, sözlerini öyle tamamlad:

Barolar Birlii nafakayla ilgili yasal bir düzenleme yapmaya gerek yok demi. Toplumdaki geçimsizlikleri huzursuzluklar kadn-erkek anlamazlklarn Ekmek Teknesi olarak görüyorlar, i alan olarak görüyorlar ve maduriyetler üzerinden çkar salyorlar. Hukukçulardan adalet beklenirken menfaatçilik yapyorlar. Yazklar olsun.

DLPAK: DÜZENLEMELER YAPILIRKEN GELECEN ENDESN TAIMAK GEREK

Kadnlarn nafaka hakkna dokunmayn diyerek milyonlarca kadn madur eden süresiz nafakayla ilgili yasann deimesine kar çkmann, sorunu umursamamak anlamna geldiini belirten Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ise, öyle konutu:

Düzenlemelerin efradna cami ayarn mani olmas gerek. Düzenlemeler yaplrken din ve gelenek yannda sadece bugünün sorunlarn çözmeye dönük deil gelecein de endiesini tamak gerek. Kadnn maduriyetini giderelim derken erkek madur edildi. Erkei maduriyetten kurtaralm derken kadnn maduriyetine kap aralanmamal. Sorun kadn erkek olarak cinsiyet temelinde çözülemez. Hak merkezli düünmemiz gerek. Bakn kadnn beyann tek bana esas alrsanz olaca budur. Bunun ad ka yapaym derken göz çkarmaktr. Sonuçta, Tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olunmutur.

Ana Sayfaya Git