Yazık bu çocuklara!

Trafik ışıklarını mesken edinen "cam silici ve satıcı" çocuklar, hayatlarını hiçe sayarken, trafiği de büyük tehlikeye sokuyorlar. Sürücüler tepki göstererek "Yazık bu çocuklara" derken, yetkililerin çözüm bulması istendi.

Haberler 27.01.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sokakta çalan çocuk saysnn hzla artt ve özellikle Suriyedeki iç savatan kaçarak Türkiyeye snak ailelerin çocuklarnn da eklenmesiyle, Diyarbakrda özellikle trafik klar ve kavaklar, geçit vermez hale geldi. Cam silici, dilenci ve satc çocuklar, hayatlarn tehlikeye atarken, trafii de büyük ölçüde aksatyorlar.

CAM SLEN çOCUKLAR

ehrin ilek caddelerinde ve hemen hemen trafik klarnn bulunduu her yerde bu çocuklar görmek mümkün, günde 25-30 TL kazanc olan bu i yüzünden pek çok kiinin hayat tehlikeye giriyor. Skk trafikte araçlarn önüne atlayan ve zaman zaman camlar yumruklayan sokak çocuklar, sürücüleri tedirgin ediyor. Dilenciler dnda trafik klarnda, sürücülere sormadan otomobil cam silenler de var; su veya mendil satmak için araçlarn önüne atlayanlar da. Bunlarn çou ise çocuk ama yürekleri büyük hepsi Ailelerine katk da bulunmak için çaltklarn söylüyorlar.

TRAFK IIKLARINDA

K mevsimi ve havann soukluu nedeniyle çocuklarn üüdükleri ve kavakta yaktklar ate ile kendilerini stmaya çalyor. Atete ellerini stan çocuklar, daha sonra tekrar trafik klarnda araç camlarn silmek ve mendil satmak için kendilerini yollara atyorlar.

Trafie aldr etmeden kimi zaman kazalara bile neden olabilen çocuklarn artk kendilerini bezdirdiini belirten araç sürücüleri, araç camlarn sildirmek istememelerine ramen ve çocuklara para vermemelerine ramen çocuklarn camlarn zorla sildiini, kendilerinin duygularn kullanarak mendil satmaya ve sakz satmaya çaltklarn dile getirdiler.

SÖZ HABERE ANLATTILAR

Trafik klarndaki çocuklarn gelii güzel cam sil ve dilencilik yapmalarnn kendilerini rahatsz ettiini söyleyen sürücüler, Söz Habere öyle konutular.

oför Hüsnü Akbyk Bu çocuklar artk bizi rahatsz ediyorlar, yani vicdan azab çektiriyorlar bize aracn önüne atlyorlar ya biz basarsak Allah korusun yani deil mi? derken, Hasan Trpan isimli sürücü ise Aslnda biz çocuklardan rahatsz olmuyoruz ama bu çocuklar buraya brakanlardan rahatsz oluyoruz. Bunlara sahip çklmas lazm, bunlar izleyen çaltran birileri gözetleyen birileri varsa bunlar alp içeri atsnlar ki bir daha cesaret edemesinler öyle söyleyeyim dedi.

Eref Ulu da Bu çocuklara yazktr, öyle sokaklara salyorlar üzülüyoruz bu çocuklara para verenler de en az bunlar kadar suçludur. çünkü bu çocuklara para verdikçe burada daha çok bekleyecekler diyerek uyar yaparken, Beir Turan, vallahi acyoruz, bu çocuklara çok acyoruz bu souk havada yamurda çalyorlar acyoruz baka ne diyelim yani bilmiyorum ki açklamasnda bulundu.

çOCUKLARIN SAVUNMASI

sminin Velat Kaya olduunu söyleyen klarda cam silen küçük çocua mikrofon uzattmzda ise ailesinin durumunun olmadn fakir olduklarn ve ailesine katk da bulunmak için bu ii yaptn söylüyor. Ben çalyorum cam sil yapyorum, okul tatil olduu için. Para yoktur aabey babam eker hastas i yapamyor annem de ev hastal ite.

simlerini vermek istemeyen dier çocuklarnda durumlar hemen hemen ayn hepsinin skntlar ayn onlarda Aabey, fakiriz babam pazarclk yapyor, ben de burada onlara katkda bulunmak için çalyorum

DLENC OPERASYONU

Öte yandan, Siverek Belediyesi ekipleri, ilçede dilenci operasyonu gerçekletirdi. Belediyeden yaplan açklamaya göre, Zabta Müdürlüü ekipleri, son günlerde saylar artan ve özellikle küçük çocuklar ile bebekleri kullanarak dilencilik yapanlara yönelik ehir merkezindeki cami, okul, trafik klar ve caddelerde tespit edilen bölgelere operasyon yapt.

KUCAKLARINDA BEBEK

Operasyonda 10u yetikin toplam 15 dilenci gözaltna alnd.

Yakalanan dilenciler kucaklarnda bebekleriyle zabta karakoluna getirildi. lçe dndan gelen dilenciler, zabta ekiplerince ehir dna çkarlrken, ilçede yaayanlar hakknda, Kabahatler Kanunu çerçevesinde ilem yapld. Mahkemeye sevk edilen ahslar hakknda idari yaptrm uyguland.

Ana Sayfaya Git