"Yazımda Kardeşlik Var" Projesi

"Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu birliktelik terör mağduru çocuklarımızı daha güçlü kılacağı gibi teröre karşı da onlarda bir duruş geliştirecektir"

Haberler 24.07.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Kahramanmara Milletvekili Habibe Öçal, Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu birliktelik terör maduru çocuklarmz daha güçlü klaca gibi teröre kar da onlarda bir duru gelitirecektir. dedi.

Öçal, Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakf i birliiyle yürütülen Yazmda Kardelik Var Projesi kapsamnda, Diyarbakr, Hakkari, rnak ve Mardinden Ankaraya gelen gençlerle TBMMde basn toplants düzenledi.

Projenin ikincisinin geçen sene Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla stanbulda yapldn ve bu sene de üçüncüsünün düzenlendiini anmsatan Öçal, gençlere ve çocuklara yönelik bu tür projelerin içerisinde olmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Türkiyenin son 35 ylda 40 binden fazla insan teröre kurban verdiini anmsatan Öçal, Nice ailelerin ocaklar söndü. Nice yetim ve dul geride kald. Ne yaparsak yapalm onlarn sevdiklerini geri getiremeyiz fakat aclarn belki biraz hafifletebilir, çocuklarna daha iyi bir gelecek hazrlayabiliriz. diye konutu.

- Terör kendi karanlnda boulmaya mahkumdur

Hükümetin bunun için gece gündüz demeden çaltn ve bundan sonra da çalmaya devam edeceini vurgulayan Öcal, Devletimiz, terörle mücadele adna gereken her eyi yapyor. nallah artk yolun sonuna geldik. Terör kendi karanlnda boulmaya mahkumdur. imdi bizler, vatandalar, siyasiler olarak terörün aclarn sarp, evlatlarmz gelecee hazrlamakla mükellefiz. ifadelerini kulland.

Projenin önemine iaret eden Öçal, Diyarbakr, Hakkari, rnak ve Mardinden Ankaraya gelen 260 örenciye yönelik kamp düzenlenerek, Konya Büyükehir Belediyesinin de katklaryla Konya gezisinin yapldn ve çocuklarn bu vesileyle ilk defa hzl trene bindiini söyledi.

AK Parti olarak 16 yldr Türkiyeye faydal bir nesil yetitirmenin, Asmn neslini diriltmenin ve ayaa kaldrmann çabas içerisinde olduklarn belirten Öçal, unlar kaydetti:

Bu mücadelemizi de 80 milyonun tamam için yapyoruz. Bu ülkenin hiçbir gencinin, çocuunun heba olmasna, yitip gitmesine gönlümüz raz deildir. çok ükür ki dünya beten büyüktür diyerek dünyaya meydan okuyan bir lidere sahibiz. Sayn Recep Tayyip Erdoan sadece bizim deil, dünya mazlumlarnn da umudu ve lideridir. Liderimizin öncülüünde gece gündüz demeden çalmaya devam ediyoruz. Fedakarlktan kaçmayacaz. Elimizden gelen gayretle çalacaz, mücadele edeceiz ve takdiri Allaha brakacaz. Unutmayalm, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu birliktelik terör maduru çocuklarmz daha güçlü klaca gibi teröre kar da onlarda bir duru gelitirecektir. Mayasnda birlik, yaama tecrübesi ve kardelik olan bu corafyada teröre asla yer yoktur.

Ana Sayfaya Git