Yeni anayasa Kuran'a göre mi düzenlenecek?

Müslüman nüfusun en yoğun olduğu ülkelerde gerçekleştirilen araştırmada, 10 ülkenin yarısı Kuran öğretilerinin anayasalarında yer alması gerektiğini belirtti. Bu oran Pakistan'da yüzde 78, Filistin'de yüzde 65, Ürdün'de yüzde 54 oldu. Türkiye'de ise katılımcıların yüzde 74'ü Anayasa'nın Kuran öğretilerine yer vermemesi gerektiğini belirtti

Haberler 29.04.2016 - 07:59 Son Güncelleme : 29.04.2016 - 07:59

Müslüman nüfusun en yoğun olduğu ülkelerde gerçekleştirilen araştırmada, 10 ülkenin yarısı Kuran öğretilerinin anayasalarında yer alması gerektiğini belirtti. Bu oran Pakistanda yüzde 78, Filistinde yüzde 65, Ürdünde yüzde 54 oldu. Türkiyede ise katılımcıların yüzde 74ü Anayasanın Kuran öğretilerine yer vermemesi gerektiğini belirtti

ABD merkezli araştırma şirketi Pew, Müslüman ülkelerin anayasalarında İslam prensip ve öğretilerinin olması gerektiğini düşünenleri araştırdı. Müslüman nüfusun en yoğun olduğu 10 ülkede 10 bin kişiye sorularak gerçekleştirilen araştırmada, Anayasalarınızda Kuran ne kadar etkili olmalı? diye soruldu. Anayasalarında İslam öğretilerinin tamamen yer almasını en çok isteyen ülkeler, yüzde 78le Pakistan ve yüzde 65le Filistin oldu. Türkiyede ise katılımcıların yüzde 13ü, Anayasamız Kuranı tam anlamıyla referans olarak almalı dedi.

Müslüman nüfusun en yoğun olduğu ülkelerde gerçekleştirilen araştırmada, 10 ülkenin yarısı Kuran öğretilerinin anayasalarında yer alması gerektiğini belirtti. Bu oran Pakistanda yüzde 78, Filistinde yüzde 65, Ürdünde yüzde 54 oldu.

Burkina Faso, Türkiye, Lübnan ve Endonezyada Kuranın öğretilerinin anayasalarında olması gerektiğini düşünenlerin oranının ise az olduğu, bunun sebebinin diğer ülkelere göre daha seküler olmasından kaynaklandığı vurgulandı. Nijeryalıların yüzde 42si anayasalarının Kurandan etkilenmemesi gerektiğini belirtirken, yüzde 27si anayasalarında Kuran öğretilerinin olmasını istedi.

Endonezya, Lübnan, Türkiye ve Burkina Fasoda ise daha seküler bir görüş olduğu ifade edildi. Türkiyede katılımcıların yüzde 74ü Anayasanın Kuran öğretilerine yer vermemesi gerektiğini belirtirken, yüzde 13ü aksini savundu.

Ana Sayfaya Git