Yeni bakanlıklar oluşturuldu

Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayınlandı. 703 Nolu KHK ile bazı bakanlıklar birleştirildi. Bakanlar Kurulu ibaresi 'cumhurbaşkanı' şeklinde değişti.

Haberler 10.07.2018 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasada Yaplan Deiikliklere Uyum Salanmas Amacyla Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yaynland. KHK ile bakanlklarn tekilat yasalar lavedildi.

BRLETRLEN BAKANLIKLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl birletirildi. Yeni ismi çalma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanl. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile Kalknma Bakanl birletirildi yeni ismi Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Gümrük ve Ticaret Bakanl ile Ekonomi Bakanl birletirildi yeni ismi Ticaret Bakanl, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl ile Orman ve Su leri Bakanl birletirildi yeni ismi, Tarm ve Orman Bakanl, Dileri Bakanl ile Avrupa Birlii Bakanl birletirildi yeni ismi Dileri Bakanl, Maliye Bakanlnn yeni ismi Hazine ve Maliye Bakanl, Ekonomi alannda 6 olan ilgili bakanlk says 3e inerken Babakan Yardmclna bal Hazine Müstearl yeni yaplanmada Maliye Bakanl çats altna geçti. Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanlnn yeni ad ise Ulatrma ve Altyap Bakanl oldu.

TE 703 NOLU KARARNAMENN TAM METN

Genelkurmay Bakannn görev ve yetkisine ait kanun kaldrld.

YAn kurulu ve görevleri hakkndaki kanun kaldrld.

MT Müstear ibaresi MT Bakan oldu.

Bakanlar Kurulu ibaresi Cumhurbakan olarak deiti.

112 Acil çar Merkezini aslsz ihbarla megul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak.

Yeni bakanlar yarn saat 14:00te yemin edecek.

703 sayl KHK ile kapatlan Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearlna ait her türlü hak ve yükümlülükler çileri Bakanlna devredildi.

703 sayl KHK ile Toplu Konut daresi Bakanl, çevre ve ehircilik Bakanlna baland.

703 Sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2945 sayl Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterlii Kanunu yürürlükten kaldrld.

TSK Personel Kanununda 703 sayl KHK ile yaplan deiiklie göre subaylarn bekleme süreleri Cumhurbakan kararyla uzatlp ksaltlabilecek.

Ana Sayfaya Git