"Yeni bir Melikşah, Nizamülmülk ve Gazali'ye ihtiyacımız var"

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, din alimleri, bilge adamlar ve arifanlara açık çağrıda bulunarak, ilim meclislerini toplanmaya davet etti.

Haberler 31.07.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti stanbul Milletvekili Metin Külünk, din alimleri, bilge adamlar ve arifanlara açk çar yaparak, ilim meclislerini toplanmaya davet etti.

Külünk, Bat uygarln baka kültürlerle, dinlerle ve medeniyetlerle sulh ve selamet, hak, hukuk ve hakkaniyet düzeni içinde nasl bir arada yaanabileceinin formülünü gelitiremediini belirterek, bunun formülünü sadece Müslümanlarn gelitirdiini ifade etti.

Dünya tarihini bin yldr iki aktör yapmakta: Müslümanlar ve Batllar. te bu bin yln ilk yedi asrn biz ekillendirdik, son üç asrdr Batllar yapyorlar. diyen Külünk, Batllarn bütün dünyay sömürgeletirdiini, slam dünyasn iki asrdr güdümlü yönetimler ya da kendilerine baml kldklar diktatörlükler vastasyla kontrol ettiklerini bildirdi.

Metin Külünk, Batnn, slam medeniyetinin nihai olarak tarihten uzaklatrlmas için ark meselesi olarak bilinen büyük bir strateji gelitirdiine iaret ederek, ark meselesinin iki aya vard. Birinci aya slam tarihten uzaklatrmakt. Osmanly durdurarak Bunu baardlar. kinci aya Müslümanlar slamdan uzaklatrmakt. Bu proje de iki asrdr sahte, paralel dinler icat edilerek adm adm hayata geçiriliyor. dedi.

slamsz slam projesi icat ettiler

Metin Külünk, Batnn, DAE gibi maa olarak kullandklar örgütleri icat ettiklerini, slam terörle özdeletirdiklerine iaret ederek, öyle devam etti:

Hindistanda Kadiyanilik gibi hareketler, son 40 ylda Türkiyede FETÖ ile slam protestanlatrma, sekülerletirme, hayattan uzaklatrma, bireysel alana hapsetme, küresel sisteme boyun edirme ve içini boaltarak slamsz slam projesi icat ettiler.

Külünk, FETÖnün, slam dünyasnda slam içerden dönütürmeyi hedefleyen, hormonlu Müslümanlar icat etmeyi amaçlayan çok tehlikeli proje olduunu vurgulad.

AK Partili Külünk, u deerlendirmelerde bulundu:

Özellikle FETÖ ve türevleri, slam protestanlatrc oluumlar üzerinden Selçuklu ve Osmanlnn ina ettii sosyal ve toplumsal dokunun mayas durumunda olan ve irfan tecrübemizi temsil eden cemaatleri hedef alyor. Bunun için de slamn kurucu kaynaklarn, hadisleri, mezhepleri, tartmaya açan, kitleleri, özellikle de genç kuaklar nihilizmin, deizmin ve ateizmin eiine frlatan son derece sinsi bir oyun oynuyorlar.

Metin Külünk, Peki bu büyük saldry nasl aacaz? sorusuna, Birinci büyük medeniyet krizini nasl atysak aynen öyle. yantn verdi.

- Mezhep çatmas icat etmeye çalyorlar

Nasl birinci krizde, slam dünyasn perperian eden hahai tehlikesi varken, slam corafyasnn imdi de FETÖ üzerinden bir hahai tehlikesiyle kar karya olduuna iaret eden Külünk, Birinci krizde biz Haçllarla savarken bizimle savaan Fars tehlikesi vard. imdi de benzer bir sorun icat etmeye çalyorlar. slam dünyasnda bir mezhep çatmas yok ama icat etmeye çalyorlar. ifadesini kulland.

Külünk, unlar kaydetti:

Birinci medeniyet krizini nasl atk? Tarihe üç adam çkt: Melikah, Nizamülmülk ve Gazali. Gazalinin öncülüünde çeyrek asrda bin yln tohumlar ekildi. Üç büyük sütun dikildi: Akide, fikir ve siyasette slam dünyasn ilk defa birletiren, bin yl dimdik ayakta tutan ehl-i sünnet omurga ina edildi. Fatih, bu omurgay muhkemletirdi, Yavuz sistemletirdi. Omurga çökerse, her ey biter. O yüzden yeni bir Melikah, Nizamülmülk ve Gazaliye ihtiyacmz var. çeyrek asrda hem çakl talarn temizleyerek dalga kracak hem de yap talarn döeyerek dalga kuracak, gelecek yüzyllarn tohumlarn ekecek maherin üç atlsna ihtiyaç var.

te bunun için alimlerimize, bilge adamlarmza ve arifanlarmza çar yapyor, ilim meclislerimizi toplanmaya davet ediyorum. Diyanet leri Bakanlmzn açt yolu izleyerek, ilim meclisi toplantlarnzdan bu slam-d yap ve yaplanmalara kar ümmetin önünü açacak üçüncü bin yla hitap edecek bir beyanname ortaya çkarmalsnz. Sizlerden; bata FETÖ olmak üzere slam-d yaplara dikkat çeken, bu tür yaplara ve tehlikelere kar Gazali, Nizamülmülk, Melikah, Eyyubi ve Fatih akln güncelleyen üçüncü bin yl beyannamesi bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git