Yeni bölgeler ele geçirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda, 23'üncü güne girildi. Terör hedeflerinin ateş altına alındığı Afrin kırsalında çatışmalar devam ediyor.

Haberler 11.02.2018 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKnn 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de, 72 sava uçann havalanmasyla balatt Zeytin Dal Harektnda 22nci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarnn Kilis ve Hataydan giri yapt Afrin krsalndaki 40 köy ve kritik noktann ele geçirildii harektta, derinlik oluturularak, ilerleyi sürdürülüyor.

Kilis ve Hatayn ilçelerini hedef alan roket ve havan saldrlarnn engellenmesi ile snrdaki terör unsurlarnn bertaraf edilmesi amaçlanan harektta, en son 4 ubat Pazar gününün ardndan önceki gece uçak sesleri yeniden duyulmaya baland. Uçaklar, art arda Afrindeki terör hedeflerini bombalad.

Bu srada, snr hattnda konulu birlikler de havadan hedef alnan terör mevzilerini, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile karadan ate altna ald. Türkiye snrna yakn noktada bulunan Afrinin Bafelyun Da, eyh Huruz Da, Kefer Cenne köyü, eran ve Racu beldeleri ile teröristlerin toplanma alanlar da karadan ve havadan ate altna alnd. Vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar, Türkiye tarafndan da görüldü.

DEYR BALLUT BÖLGES

TSK ve ÖSO, Afrinin batsndaki Cinderes beldesinin güneyinde yer alan Deyr Ballut köyünü PYD/PKKdan kurtard. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatn bandan bu yana PYD/PKK igalindeki Afrinin 5 beldesinde 1i belde merkezi, 30ü köy, 3ü köy alt yerleim ve 13ü stratejik da veya tepe olmak üzere 47 noktay örgütten kurtarm oldu.

ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRST SAYISI 1141 OLDU

Genelkurmay Bakanlnca, Zeytin Dal Harektnn son durumuna ilikin yazl açklama yapld. Açklamada, 22nci güne girilen harektta, etkisiz hale getirilen terörist saysnn 1141 olduu belirtilerek, öyle denildi:

Zeytin Dal Harekt kapsamnda Hava Kuvvetleri tarafndan gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 36 hedef imha edilmitir. Harekta katlan uçaklar emniyetle üslerine dönmülerdir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 10 ubat 2018 tarihinde, 79 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 1141 olmutur. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen kara harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git