Yeni infaz düzenlemesi Anayasa Mahkemesinde

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini tamamladı. İptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan karara bağlanacak.

Haberler 07.05.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, cezaevlerinden yaklak 90 bin kiinin tahliye edilmesini salayan infaz düzenlemesine ilikin 7242 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanun ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanunun tümünün ekil bakmndan iptaline ve yürürlüünün durdurulmasna karar verilmesini istemiti.

ANAYASA MAHKEMESNE

CHP, kanunun tümünün yan sra baz suçlar hariç denetimli serbestlik süresinin bir yldan üç yla çkarlmasna olanak tanyan 52. maddesiyle 5275 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanunun deitirilen geçici 6. maddesinin ekil bakmndan iptaline ve yürürlüünün durdurulmasna karar verilmesini talep etmiti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugünkü gündem toplantsnda bavurunun ilk incelemesini yapt.

Anayasa Mahkemesi Bakan Zühtü Arslan bakanlndaki toplant, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda üyelerin video konferansla katlmyla yapld.

Bavuruda bir eksiklik tespit etmeyen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüerek karara balayacak. Yürürlüün durdurulmas talebi de esas inceleme aamasnda karara balanacak.

Ana Sayfaya Git