Yeni kalkışma çoktan başladı

Türkiye'nin halkın oylarıyla ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni devirmek için, 17-25 Aralık, kirli kumpaslar, canlı bombala saldırıları, terör örgütleri ve son olarak da FETÖ terör örgütü ile darbe girişimini kullanan üst akıl şimdi yeni silahını çekti.

Haberler 26.11.2016 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2013ten beri Türkiyeye kar verilen kirli savan son halkas olan 15 Temmuz darbe giriiminin püskürtülmesi, devlete szm FETÖcülerin temizlenmesi ve PKKy bitirme noktasna gelen terörle mücadeleyle beraber panie kaplan Bat Türkiyeyi zor duruma sokacak yeni hamleleri devreye soktu.

Türkiyeyi kaosa sürüklemek için bu zamana kadar birçok siyasi giriimde bulunan ama her seferinde hüsrana urayan üst akl bu kez ekonomi üzerinden bir darbe yapmaya çalyor.

Türkiye ekonomisi istikrarl olarak yoluna devam etmesine karn Bat, küresel piyasalardaki dalgalanmalar Türkiyede bir yönetim deiiklii meydana getirmek için kullanyorlar. Uluslararas faktörlerden etkilenen dolardaki yükselii bahane ederek Türkiyede bir ekonomik kriz havas estirmeye çalan Bat Türkiyenin alann daraltmak ve Türkiyenin tekrar kendi içine kapanmasn istiyor.

15 TEMMUZ BAARISIZ OLUNCA

15 Temmuz sonras bir ekonomik darbe giriimi olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Türk Milleti ekonomik darbe teebbüslerine kar da devletinin yannda oldu. Demiti. Ekonomik darbeyi püskürtmek için vatanda, 2,5 milyar dolar dövizi kendi parasna çevirmiti.

LK HAMLE MOODYSTEN

15 Temmuz darbe plannn baarszlkla sonuçlanmasnn hemen ardndan harekete geçen Bat ekonomi silahn hzla çekti. Eylül aynda Moodys skandal bir karara imza atarak Türkiyenin notunu düürme karar ald ve Türkiyenin kredi notunu yatrm yaplabilir seviyenin altna indirdi. Ancak Moodysi takan olmad. Moodys kararndan sonra Türkiyeye net 604 milyon dolarlk sermaye girii söz konusu. 15 Temmuz darbe giriiminden itibaren kümülatif olarak 1,2 milyar dolarlk net sermaye girii gerçekleti.

RUSYA KRZ: TURZM VE TARIM

Rusya ile sk ekonomik ilikileri gözüne kestiren Bat FETÖcü askerler eliyle Rus uçan düürerek Türkiye ve Rusya arasndaki ekonomik ilikilerin sfrlanmasna neden oldu. Rusyann ald sert kararlar sonras ülke ekonomisinin can damarndan olan turizm ve tarm sektörü ar yara ald. Rusya krizinin Türkiyeye maliyeti yllk olarak yaklak 11 milyar dolar civarnda. Sadece ya meyve ve sebze sektörünün, Rus uçann düürülmesinin yldönümünde, Rusyaya ihracatta kayb 503 milyon dolar oldu.

TURZMN KALB ANTALYADA SALDIRI

Bunun yan sra turizmi de hedef alan er odaklar, Antalyada bir akaryakt tankerine roketli saldr gerçekletirmiti. Teröristlerin dalk alandan att 2 roketten biri, mezat alannn arkasnda bir balkçlk irketinin deposuna isabet ederken, dieri bo alana dümütü. Böylece Türkiyenin güvensiz bir ülke olduu izlenimi ortaya koyulmaya çalld.

KRZN çÖZÜLMESNDEN RAHATSIZ OLDULAR

15 Temmuz sonras bir araya gelen Erdoan ve Putinin iki ülke arasndaki buzlar eritmesi Baty oldukça rahatsz etti. ki liderin scak ve samimi havada geçen görümesi sonras hzla Rusya yasaklar kaldrd iki ülke arasndaki ekonomik ilikiler kald yerden devam etti.

15 TEMMUZ SONRASI SALDIRILAR 2,5 KAT ARTTI

15 Temmuz baarszl sonras Türkiye ekonomisini hedef alanlar, siber alemde de rahat durmad. 15 Temmuz sonras Türkiyeye yönelik siber saldrlar 2,5 kat artt.

TÜRKYEYE AçIK AçIK EKONOMK YAPTIRIM TEHDD

FETÖcü hainlerin gerçekletirdii darbe giriimi sonras gündeme gelen idam tartmalarna kar çkan Bat Türkiyeyi tehdit etme noktasna kadar ileri gitti.

Avrupa Parlamentosu Bakan Martin Schulz, Türkiyedeki bu durumun böyle devam etmesi halinde Avrupa, ekonomik yaptrmlar dahil baz önlemleri düünmek zorunda kalacaktr. Türkiyenin ylsonuna kadar Gümrük Birlii konusunda reformlar yerine getirmesi gerekiyor. Muhalif vekillerin ve gazetecilerin tutuklanmasnn devam etmesi halinde Gümrük Birliinin geniletilmesi hayal olacaktr dedi.

ANGHAY çIKII BATININ SALDIRILARINI ARTTIRDI

Türkiye ekonomisine darbe vurmaya çalan Bat, anghay çkyla birlikte saldrlarnn dozunu daha da arttrd. Yine demokrasi ve insan haklar bahanesine sarlan Bat, PKK ve FETÖcü teröristlere açk desteini ilan ederek AB-Türkiye ilikilerini kastl olarak gerdi. Bu gerginlik sonras Cumhurbakan Erdoann TRexit sinyali vermesi ve ardndan yapt anghay 5lisi çk Baty akna çevirdi.

APDEN SKANDAL KARAR

Terörle kar verilen mücadeleyi ve 15 Temmuz sonras ilan edilen OHALi bahane eden Bat, Avrupa Parlamentosunda skandal bir karar imza atarak Türkiye ile yürütülen müzakerelerin geçici dondurulmas tavsiyesi kararn kabul etti.

ADANA NEDEN HEDEF SEçLD?

Enerji sektörünün önde gelen temsilcilerinin katlaca 7. Türkiye Enerji Zirvesi, 24-26 Kasm tarihlerinde Adanada balamt. Tamda Türkiye ekonomisi için kritik olan bu zirvenin balad dün Adana Valilii önünde bombal saldr gerçekletirildi.

24 KASIMIN YIL DÖNÜMÜNDE TÜRK ASKERNE SALDIRI

24 Kasmda Türkiyenin Rus uçan düürdüü günün yl dönümünde Suriyede Frat Kalkan kapsamnda görev yapan Türk birliine hava saldrs düzenlendi. TSKnn yapt açklamaya göre saldr rejim güçleri tarafndan gerçekletirildi ama henüz net deil, aratrlyor. Bölgede sadece 3 ülkenin uça buluyor. ABD (Koalisyon güçleri)-Rusya ve Suriye. Saldrnn geçen yl Rus uçann düürüldüü 24 Kasm gününün yldönümünde yaplmas ise Türkiye ile Rusyay yeniden kar karya getirme çabas olarak yorumland.

DÜNYA BANKASI BÜYÜME TAHMNN DÜÜRDÜ

Bütün bunlarn yan sra bir hamle de Dünya Bankasndan geldi. Banka Türkiyenin büyüme tahminini yüzde 3.5ten yüzde 3.1e çekti. Dünya Bankasna göre üçüncü çeyrekte küçülme yaanabilir.

TÜRKYEYE SLAH AMBARGOSU

Avusturya Parlamentosu, oybirliiyle Türkiyeye silah ambargosu uygulanmas yönünde karar ald.

GEZCLER DE DEVREDE

Batnn ekonomik darbesine destek olmaya çalan geziciler, sosyal medyada ekonomik boykot mesajlar paylayor. Daha önce benzer giriimlerde bulunan geziciler son olarak piyasadaki döviz miktarn azaltmaya yönelik herkes 100 dolar alsn kampanyas balatmaya çalyor

PEK BATI NE STYOR?

Bakanlk tartmalarndan vazgeçilsin

OHAL kaldrlsn

dam tartmalarndan vazgeçilsin

Terörle mücadele yasas deitirilsin

AB ile aralar düzeltilsin

Suriye ve Irakta Terör örgütü PKK/PYDye ses çkartlmasn

Rusya ile Türkiye sk bir dayanma ve ekonomik iliki kurmasn

Ana Sayfaya Git