Yeni nesil gazetecilik

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programının’ açılış tarihinin müjdesini verdi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, basın işletmelerinde nitelikli ve eğitimli eleman istihdamını artırmak amacıyla İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek olan 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı' 1 Ekim 2018-22 Ekim 2018 tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümer Park Kültür Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler binasında başlıyor.

Haberler 23.09.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu Mardin ube Müdürü Adnan Günbegi, Yeni Nesil Gazetecilik Eitim ve stihdam Programnn açl tarihinin müjdesini verdi.

Günbegi, katlmclarda en önemli olan aranacak artlarn KURa kaytl isiz olmas gerektiini söyledi. Günbegi, 18 yan tamamlam olmak, 01 Temmuz 2018 itibariyle SGK kayd olmayan Hukuk, ktisadi ve dari Bilimler, Salk Bilimleri, Sosyal Bilimler ve letiim Fakültesi Lisans mezunlar veya bu fakültelerin son snflarnda okuyanlar bavuru yapabilecektir. Kursiyerler 1-22 Ekim tarihleri arasndaki eitime katldklar her gün için 25 TL cep harçl alabilecek ve Kazas ve Meslek Hastal Sigortas Primi ile Genel Salk Sigortas Prim Giderleri de KUR tarafnca karlanacaktr. Eitimi baaryla tamamlayanlar ise Resmi lan ve Reklamlar ile Bunlar Yaynlayacak Süreli Yaynlar Yönetmelii gereince gazetelerde istihdam edilen personel asgari kadroda dorudan çaltrlabilme imkanna kavumu olacak olup çalanlar yaklak 9 ay boyunca asgari ücretle çalacak ve GSS ile KMH primleri KUR tarafndan karlanacaktr. Bu itibarla bir yandan basn sektöründe çalan personelin nitelii artrlrken, KURun destei sayesinde ise gazetelerin personel giderlerinin yükü hafifletilmi olacak dedi.

ETM 3 HAFTA SÜRECEK

Medya alannda nitelikli ve eitimli eleman istihdamn artrmay amaçlayan program, 3 hafta süresinde hafta içi her gün 09:00 - 17:00 saatleri arasnda yaplacan aktaran Günbegi, Basn alannda deneyimli isimlerin yan sra ayn alanda kariyer yapm Anadolu, Diyarbakr ve Gaziantep Üniversitelerinin akademisyenleri de tecrübe ve bilgilerini gelecein gazetecileriyle paylaacak. Ayrca bu programn düzenlenecek olmasndan dolay destekleri esirgemeyen Basn lan Yönetim Kurulu Üyelerine, Basn lan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Diyarbakr KUR l Müdürü smail Koç, KUR ube Müdürü Cengiz çelebi ve eitmenlere teekkür ederim. Mülakatlar 25.09.2018 tarihinde saat 09:00de Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sümer Park Kültür Yaam Alan Sosyal Hizmetler Binasnda yaplacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git