Yeni partiler; Koz paylaşımı

Siyasetin gündemi "yeni partiler" olurken, sokaktaki vatandaşın gündeminde ise iş, aş, eğitim, sağlık ve ekonomik sıkıntılar başı çekiyor.

Haberler 26.12.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni siyasi partiler kuruladursun, vatandan gündemi i, a, eitim, salk ve ekonomik standartlarn yükseltilmesi. Söz haber ekibi, vatandaa yeni kurulan partilerden beklentilerini sordu.

Eski babakanlardan Ahmet Davutolunun parti kurmasnn ardndan yine AK Parti hükümetlerinde Babakan Yardmcl ile Ekonomiden Sorumlu Bakanlk yapm Ali Babacann parti kuraca yönündeki açklamalar siyasi atmosferi hareketlendirdi.

78 siyasi partinin bulunduu Türkiyede genel seçimlere 3,5 yl kala yeni partiler pei sra kurulmaya devam ediyor. Davutolu ve Babacann kuracaklar partilerinin, 2023 ylnda yaplmas beklenen genel seçimleri erkene alaca yorumlar yaplrken, yeni partilerle ilgili vatanda pek umutlu deil.

ki yeni partinin de Ak Partinin devam olduunu savunan vatandalar, gündemlerinin i, a, eitim, salk ve ekonomik standartlarn yükseltilmesi olduunun mesajn verdi.

te vatandan yeni partilere bak

YEN PARTLERDEN DE BR BEKLENTM

Ahmet Kazak, Bir sürü slami parti var, bir alternatif partiye daha gerek olmadn düünüyorum. Halkn sorunlarna çözüm olmadktan sonra baka bir partinin daha kurulmasn uygun görmüyorum. Yeni kurulan parti liderleri de AK Partinin içinde yetien isimler olduklar için deien bir ey olmayacak. Zaten yeni partilerden de bir beklentim yok çünkü kendi partisinin içinden çkp ayr bir parti kuran insandan bir yarar bekleyemem.

51 YAINDAYIM LK KEZ BU KADAR ZOR DÖNEMLER GÖRÜYORUM

Zeki çnar, Bence yeni partilerin oluumuna gerek var, ne kadar parti o kadar demokrasi bu güzel bir ey. Hangi parti halkn yanndaysa oyumuzu ondan yana kullanrz. Yeni partiler halk, hukuku tanrsa bizde onlar tanrz. imdiye kadar gelen partiler halk tanmadlar, bu saatten sonra hangi parti emein yanndaysa bilsinler ki halkta onlarn yannda olur. Yeni partilerden isizlik, demokrasi ve anayasal haklarmza sahip çkmalarn istiyoruz. çok ac günler yayoruz isizlik yoksulluk gibi sorunlarla mücadele ediyoruz. Bu artlar altnda demokrasi olmaz. 51 yandaym ilk kez bu kadar zor dönemler görüyorum. Hayvanlara bile eziyet edilen bir dönemdeyken demokrasiden söz edemeyiz.

YEN PARTLERDE BRBRLER LE KOZLARINI PAYLAACAKLAR

Tuncer Tarakç, Bana göre kurulan partide kurulacak olan partide içinden çktklar partinin uzantsdr deien bir ey olmayacan tahmin ediyorum. çok dönemler gördük ama uan içinde bulunduumuz dönem gibi mutsuzluk, geçim sknts, kayg görmedik. Yazar kasalarn atld dönemde bile bu kadar sknt, huzursuzluk yoktu. imdi on kiiden biri mutsuzdur. Yeni partilerde birbirleri ile kozlarn paylaacaklar benim düüncem bu yönde. Sanayiye, üretime yönelik bir parti olmayacana göre yine birbirlerini yiyecekler.

ÜLKENN DURUMU ORTADA

Kerim Akar, Yirmi yldr ne verildi ki halka imdi gelecek olan partiler versin. Zaten içinden çktklar partiden kopmutur. Siyasiler milleti birbirine düman etmekten baka bir ey yapmadlar imdiye kadar. Ali Babacann baka olduu dönemleri de gördük onu da biliyoruz yani deien bir ey olmayacak. Gelen çalyor giden çalyor olan da millete oluyor, halk eziliyor. Her ey ortada vatanda da haliyle artk partilerden bir ey beklemez halde geldi. Ülkenin durumu ortada. Cumhurbakan Halk bank konusunda Davutolunu eletiriyor. Peki Cumhurbakan o zaman neredeydi neden nu duruma müdahale etmedi veya neden o zaman hakknda ilem yaplmad. Baka partilerin belediye bakann mahkemeye veriyor ama kendi partisinin belediye bakann mahkemeye vermiyor.

GELECEE KAYGIYLA BAKIYORUM

Emre Parlak, Problemin sistemle alakal olduunu düünüyorum çünkü gelen her partinin bir dier partinin devam olduu için çok etkili bir ey olacana inanmyorum. Bana çok umut vermiyorlar açkças. Bana göre Türkiye siyasetinde konuulacak bir ey kalmad gibi geliyor. Gelecee yönelik bir ey konuamyoruz ki o yüzden yeni partilerinde etkili olabileceine dair hiç umudum yok yani gençler olarak gerçekten umudumuz yok. Ben üniversite bitirdim isizim KPSSye çalyorum ama gelecee kaygyla bakyorum maalesef gençler olarak böyle bir problemimiz var.

TÜRKYEDE BÖLGELERN SYAS ELMLER BELL

Ylmaz Yaar, Türkiyenin ihtiyac var m yok mu ona bir ey diyemem lakin kim olursa olsun ehirleri ehir yapacak, toplumun refahn yükseltecek, huzuru ve adaleti yani insanolunun ihtiyaç duyduu kavramlar olgular neler ise onu ina edecek partiler istiyoruz. Türkiyede bölgelerin siyasi eilimleri belli, bütün bölgelerde herkes tarafndan kabul görür mü o biraz kukulu. nsanlarn söylemlerine de baktmzda yeni bir oluumun hayrl olacan söyleyebilirim.

Ana Sayfaya Git