Yeni Selahaddin-i Eyyubi'ler lazım!

Panel katılımcıları, Kudüs ve Aksa'nın siyonizmin işgalinden kurtulmasının diyalogla çözüme kavuşturulamayacağını ifade ederken, "Yeni Selahaddin-i Eyyubi'lere ihtiyaçımız var" dedi.

Haberler 03.10.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Öretmen Evinde HÜDA-PAR l Bakanl tarafndan, Kudüs ve Selahaddin konulu panel düzenlendi. Katlmn yüksek olduu panelde, Parti Genel bakan shak Salam, Mescid-i Aksa siyonistlerin elinde esir kald sürece slam ümmeti arasnda kann ve gözyann bitmeyeceini söyledi.

HABER MERKEZ

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakanlnca Kudüsün Selahaddin-i Eyyub tarafndan fethediliinin yldönümü vesilesiyle düzenlenen Kudüs ve Selahaddin panelinde katlmclar, tarihe vurgu yaparken, yarnlara dair ise beklenti ve kayglarn dile getirip, Bugün Kudüs ve Aksann esaret altnda olduunu, fethi için yeni Selahaddin-i Eyyubilere ihtiyaç olduunu bildirdi.

Diyarbakr Öretmenevi Konferans salonunda yaplan panel, eyh Munir Cevatn okuduu Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Panelde selamlama konumas yapan HÜDA PAR Genel Bakan Salam, Mescid-i Aksa, Kudüs ve slam ümmetinin bu konudaki sorumluluuyla ilgili önemli mesajlar verdi.

Bugün Kudüs ve Aksa esaret altndadr

Mescid-i Aksa için bir araya geldiklerini belirten Salam, Bugün Kudüsün Selahaddin tarafndan ikinci kez fethediliinin yldönümü. 832 yl önce bugün slam ordular Selahaddinin önderliinde Kudüse girdi ve 88 yl devam eden esaretine son verdi. Ne yazk ki bugün Kudüs ve Aksa yine esaret altndadr. Ümmet gaflet içerisinde olduu için 100 yl akn bir süredir bu esaret devam ediyor. Bu kez igal ve esaret çok uzad. Tarih bize unu göstermitir ki Aksa, Hristiyanlarn elinde iken Yahudiler ile Müslümanlar; Yahudilerin elinde iken de Hristiyanlar ile Müslümanlar zülüm ve eziyet görmülerdir. Kudüs ne zaman slamn eline geçmise hem Müslümanlar hem Museviler hem de Hristiyanlar rahat ve huzur içerisinde yaamlardr. dedi.

nallah üçüncü fethin yolu Diyarbakrdan geçecektir

Tarihin; Kudüs ve Aksann slamn güvencesinde olmas gerektiini gösterdiini vurgulayan Salam, Bu nedenle Kudüsün bu igalden kurtarlmas gerekir. Kudüsün fethinde Amedin, Diyarbakrn özel bir yeri vardr. Kudüsün ikinci kez fethinin yolu Diyarbakrdan geçmi, inallah üçüncü fethinin yolu da Diyarbakrdan geçecektir. Yani Kudüsün fethine giden yolda balangç noktas olarak doru yerde toplanm bulunuyoruz. Bugün siyonistlerin yeni Selahaddinler çkmamas, çkabilecek Selahaddinlerin de önlerinin erkenden kesilmesi için 15 ayr aratrma kurumunun olduu söyleniyor. diye konutu.

çocuklarnza Kudüs hikyelerini anlatn

Diyarbakrllara seslenen Salam, unlar kaydetti: Ey Diyarbakrllar, ey Amedliler, Aksann geleneinde Amedin gülya ile ykanmas vardr. Gelin, Amedin her tarafna güller dikelim, gül yetitirelim. Ey Diyarbakrl hanmlar, yetiecek bu güllerden ya çkarmay örenin. Diyarbakrn güllerinden gülya yapalm. imdiden gül yamz hazr olsun. Sanatçlarmz, zanaatkrlarmz en güzel minber modellerini imdiden nak nak ilesinler. Sorunlarmzn temel kaynann siyonistlerin fitneleri olduunu unutmayalm, unutturmayalm.

slami Cihad Temsilcisi Rbhi Hamdan Musa ise, Filistinin slam ümmetinin kalbi olduunu ifade ederek öyle dedi; çünkü Allahu Tel Mescid-i Aksay 6 yerde zikrediyor. Allahu Tel Kuran- Kerimde Filistini zikrettii gibi baka yeri zikretmiyor. çevresini mübarek kldn söylüyor. Bu da gösteriyor ki Filistin slam ümmetinin kalbidir. Kim ümmete öncülük yapmak istiyorsa Filistine sarlmaldr. Bundan dolay kahraman Selahaddin-i Eyyubi bunu çok önceden kavramt. Kudüsü özgürletirmek için tüm cehdini kullanmt.

Tek dümanlar slamdr

Batnn tek dümannn slam ve Müslümanlar olduuna iaret eden Musa, Dier nokta ise Batnn Siyonistlere olan tutumudur. Bütün halklar Araplar ilimde Avrupadan istifade edilebilir diyorlar. Yalnz biz onlarn aralarnda yayoruz. Bütün kültürleri, siyasi kararlardan sorumlu olanlar en büyük düman Avrupadaki bu müesseselerdir. Onlarn da tek düman slamdr. Diyalog yoluyla olsun, ya da fikri olarak tüm dergi ve televizyon araçlaryla slama saldryorlar. Gece gündüz bizim hakkmzda planlar yapyor Yahudi ve Avrupallar. fadelerini kulland.

Beytülmakdis Öncüleri Bakan (Ruvad) Dr. Fethi Abdulkadir, Kudüsün tarihi, önemi ve Hazreti Ömer dönemindeki fetih konusu üzerine bir konuma yapt.

Asl hedef Mescidi Aksann yklmasdr

Kudüs davasnn sadece Filistinlilerin deil bütün Müslümanlarn meselesi olduunu dile getiren Abdulkadir, Yahudilerin birinci hedefi Mescid-i Aksann altnda Süleyman Mabedi ina etmektir. Mescid-i Aksann altnda kazlara baladklar günden beri kazlar yapyorlar. Mescid-i Aksann altnda 72den fazla tünel kazmlar. u an David Freedman adl ABD büyükelçisi bu tünelin açln yapyor. u an tünelin açln yaptlar. Bu tünel Yahudi projesidir. Bir Yahudi kenti oluturmann ilk admdr. Kudüsün altnda yaptklar kazlara yeralt Kudüs adn vermilerdir. eklinde konutu.

Kudüslüleri hicrete zorluyorlar

Kudüs için her Müslümann elinden geleni yapmas gerektiini belirten Abdulkadir, Kudüs ile ilgilenen her Müslümann güç yetirebildii kadar Kudüs için elinden geleni yapmaldr. Kubbetus Sahrann önünde bekliyorlar bir süre. çünkü onlar kapnn kendi mabetlerine giriin ibadet olduunu kabul ediyorlar. Allah-u Telnn takdir ettii zaman Mescid-i Aksada olacak bir deprem Mescid-i Aksann tamamen yklmasna neden olabilir. çünkü kazlar büyük bir alana yaylmtr. ifadelerini kulland.

Moderatörlüünü Suat Yaasnn yapt panelde bir konuma yapan Dr. Emel Halife, haçllarn Kudüsü igali, igalden kurtarmak için verilen mücadele ve Nurettin Zengi dönemine deindi.

Nurettin Zengi igali bitirip mescidi özgürletirmek istiyordu

Halife öyle dedi, Zengi Musul emiriydi. Kudüs davasyla ilgili ciddi bir çalmas da Urfay fethetmesidir. Ondan sonra adaletiyle dinin deerleriyle mehur olmu Nureddin Zengi geldi. Nurettin Mahmut Zengi bir limdi. Hanefi mezhebine tabi bir limdi. Onun döneminde Müslümanlar mezhepsel tefrikalara yakalanmlard. Maliki olan Hanbelinin arkasnda namaz klmyormu. Nurettin Zengi lim olmasna ramen cihada önem verdi. O zamanki igali bitirip Mescid-i Aksay özgürletirmek istiyordu. Üçlü bir devlet kurdu. Musul, Halep ve amdan oluan bir devlet kurdu. Baz savalarda haçllara yenildi ama cihat durmad. Nurettin Zengi bir sava kaybettiinde durmuyor tekrar silahn eline alp yeni bir zafer için cihada yöneliyordu. Nurettin Zenginin siyasi bir dehas vard. Frsat bulduunda herkesle anlama yapp ittifak kurabiliyordu. Bir birlik meydana getirdi. Nurettin Zengi Selahaddin-i Eyyubi ile iletiim kurdu. lk olarak hadis alannda bir medrese, ekol oluturuyor. Nurettin Zengi için muhaddis olduu da söyleniyor. Müslümanlarn kültürel zenginliklerini birletirdi. Türkleri, Kürtleri ve Araplar bartrd. Medreseler kurdu. Eyyubilerin ve o dönemdeki liderlerin en bilinen eylemleri medreseler ve ilim çalmalar yapmalardr.

kinci oturumda Strateji Düünce ve Analiz Merkezi (SDAM) Bakan Dr. Abdulkadir Turan, Selahaddin Eyyubi ve Kudüsün haçllarn igalinden kurtarlmas temal bir konuma yapt.

Müslümanlar az buçuk toplannca Hristiyanlar çözülüyor

Haçllarn gücünün kendilerinden deil, Müslümanlarn danklndan geldiini vurgulayan Turan, Müslümanlar az buçuk toplannca Hristiyanlar çözülüyor. Selahaddin bunu biliyor. Hahailer boynuna hançer dayyorlar. Onlar kazan, diyor. lk defa Selahaddin döneminde Hahailer Haçllarla savayor. Selahaddin Müslümanlar birletiriyor. Hristiyanlar birbirine düman ediyorlar. Onun döneminden sonra Hahailer de bitiyor. Onun hedefe yöneltme gücün onlar hizaya getiriyor. bn-i eddat diyor ki; Httinde Müslümanlar savarken muhaddisler de hadisler okurlard ki mücahitler Resullahn ruhunu hissetsinler. Selahaddin ne zaman yorulsa Muvattadan ksmlar okurdu. Selahaddinin srtnda çbanlar çkm. Dinlen, diyorlar. Ben savatkça iyileiyorum, diyor. eklinde konutu.

Selahaddin Müslüman üst akln ortaya çkard bir askerdir

Turan, Baz Kürt askerler diyor ki; biz savayoruz ama dier taraftakiler ganimet topluyorlar. Selahaddin diyor ki biz kuyudan su çekeriz bakas içer; bize bu düer. Öyle deyince askerler; sen sultansn, sen emret biz savaalm, diyor. Selahaddin sünnetten ortaya çkm, Müslüman üst akln ortaya çkard bir askerdir. Her an o yüksek akl çkp Selahaddini yetitirebilir. Biz buna inanyoruz. Falcl yasaklad. Sen kör olursun, dediler. Gözüm kör olsa da gideceim, dedi. eklinde konutu.

Cihat olmadan Kudüs özgürletirilemez

Barla, diyalogla Kudüsün igal altndan kurtarlamayacan belirten Hamas Resmi Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zühri, Cihat olmadan Kudüs özgürletirilemez dedi.

Cihat olmadan Kudüs özgürletirilemez

Selahaddin-i Eyyubi gibi ümmete öncülük edecek bir lidere ihtiyacn olduunu vurgulayan Zühri, Tekrar ifade edelim bunca skntlara ramen Allahn izniyle ümmetin hayr içerisinde olduunu düünüyoruz. Ümmet hayr içerisindedir ancak ümmetin kendisine öncülük edecek bir öncüye, lidere ihtiyac vardr. Kudüs haçllar döneminde igal edildi. Selahaddin-i Eyyubi Kudüsü özgürletirdi. Öncesinde Ömer b. Hattab onu özgürletirmiti. Cihat olmadan Kudüs özgürletirilemez. Barla, diyalogla Kudüs kurtarlamaz. Bunlar geçersiz yöntemlerdir. Kudüs diyor ki beni ancak kanla özgürletirebilirsin. Haçllar Kudüsü igal ettiler ve Kudüsü kanla igal ettiler. Ancak kanla teslim alrz Kudüsü. Kandrmaya ihtiyaç yoktur. Baz davalarla, kafa kartrmalarla, Batdan gelme önerileri artk brakalm. ifadelerini kulland.

Kudüsü özgür görene kadar çalacaz

Konumasnn sonunda Zühri, unlar söyledi: Gazze isterse dünyann en büyük zengin ehri olabilir. HAMAS 2005 ylnda seçimlere girdiinde baz artlar öne sürdü. Siyonistler HAMAS seçime girince 3 art istiyor. Direnii brakn, israili tanyn ve Gazzeyi israile teslim edin. Gazze halk ve HAMAS bu teklifi kabul etmiyor ve güçlü ekilde bunu reddediyor. Filistin davas yeme içme para meselesi deildir. Mukaddesatlar meselesidir. Allahn izniyle Kudüsü özgür görene kadar çalacaz.

Ana Sayfaya Git