Oktay DEMİR
DİYARBAKIR-Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paralel yapı ve terör odaklarının amacının yeni dünya düzeninde Türkiyenin önünü kesmek olduğunu ifade eden Altaç, bu odakların istediklerini almak için her yolu deneyeceğini söyledi.
PARALEL YAPININ YAPTIKLARI
Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce Biz PKK ve Kandilde toplanan 10 terör örgütü ile mücadele ederken, içeride bir başka terör örgütüyle daha mücadele ediyoruz. Bu, emniyete ve güvenlik birimlerimize sızmış bir terör örgütü. Bu iki taşeron yapı da, Türkiyenin istikrarını, demokrasisini ve ekonomisini sabote etmek için görevlendirildiler. Fethullah Gülen Zaman Gazetesinde ve Samanyolu yayınlarında, HDPli bir hükümetin restorasyon hükümeti olacağını ilan ederek, CHP ve MHP üzerinde baskı kurmaya kalktı açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABDye gidişiyle birlikte PKK ile birlikte ABDde eylem kararı alan ABDdeki paralel yapı üyeleri, PKK bayrakları altında Türkiye düşmanlığı yaptı. Katil Türkiye sloganları attı. Türkiyede eskiden beri hep hükümet gitsin diye çırpınan gruplar olurdu bugün ise Cumurbaşkanı gitsin lobisi oluştu. Terör örgütlerinin ortaklıkları da bu noktada devreye giriyor. Bunu ilk Kandil dillendirmişti. Daha sonra Almanyadaki savaş baronlarının söylemi oldu. Ardından Amerikanın eski büyükelçisi konuyu dile getirdi. PKK, paralel yapı ve Amerika gibi güçlerin amacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı etkisiz kılmaktır. Yapılan ortak çalışmaların amacı da bu doğrultudadır. Eğer Türkiyenin Suriyedeki politikaları hayata geçerse yeni dünya düzeninde çok önemli bir yer alacaktır. Bu terör gruplarının amacı da bunun önüne geçmekten ibarettir. Yeni Ortadoğu ve dünya düzeninde Türkiyenin edilgen konumuna dönmesi ve hem bölgesinde hem de dünyada etkisini asgari düzeye indirme gayretidir diye konuştu.
KÜRESEL GÜçLERİN ENGELİ
Ortadoğuda güçlü bir Türkiyenin küresel güçlere ciddi engel oluşturduğunun aşikar olduğunu belirten Altaç, çözüm sürecinin akamete uğramasının en büyük sebeplerinden birinin de bu olduğunu söyledi. Aydın Altaç, Yani, çözüm sürecinin bitmesinde küresel aktörlere gerek terör örgütü ve gerekse paralel yapı gibi odakları harekete geçirmek suretiyle Türkiyenin iç sorunlarına boğulmasını sağlamaya çalıştılar. Ancak her ne kadar bu oyunun figüranları alet oldu ise de Türkiyede yaşayan vatandaşlarımızın tamamı bu oyunu gördü ve oyunun karşısında dik durdu. Görünen o ki bu iki konuda Türkiyenin kaybedeceği zamanı yoktur. Bir an önce sivil, demokratik ve çoğulcu anayasa ile Türkiyenin temel sorunlarından kurtulup, siyasal ve ekonomik istikrarını sağlaması gerekiyor. Hükümetin de anayasa çalışmalarında gayretli bir çalışma yürütmesi, hiç bir engele olanak tanınmadan yoluna devam etmesi ülkemizin geleceğinin teminatı olacaktır şeklinde konuştu.