Yeni yargı paketi geliyor

Erdoğan, "Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." ifadelerini kullandı.

Haberler 02.09.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Yargtay Yeni Hizmet Binas ve 2021-2022 Adli Yl Açl Töreni kapsamnda önemli açklamalarda bulundu. Bakan Erdoan yapt açklamalarda yeni anayasa çalmalarna ilikin önemli deerlendirmelerde bulundu. Erdoan, Yeni bir yarg paketi için hemen kollar svadk. Arkadalarmz en ksa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, muhalefetin anayasa çalamalar ile ilgili olarak da Bu taslaklar müzakere etme ve ortak bir metin imkan ortaya çkarsa, Türkiye için büyük bir kazanç olacaktr. dedi. Bakan Erdoann açklamalarndan satr balar u ekilde;

Ülkemiz milletimiz, hakim ve savclarmz, avukatlarmz ve tüm yarg camias için hayrlara vesile olmasn diliyorum.

Yeni adli yl karlyor olmamz ayrca önemli görüyorum. Son 20 ylda adalet tekilatmzn fiziksel çevresini deitiren yapsn gösteren yeni bir örneini daha sizlerle ahit oluyoruz. Temeli 2018 Martn da atlan ve 191 dönümlük arazi üzerinde kurulan bu bina. Toplam 10 bloktan oluan Yargtay binamz çalanlarn, ve ilgili tüm kesimlerin ihtiyaçlarn karlayacak teknolojiye donanma sahiptir.

Biz de merdiven altnda yargnn ne halde olduunu bildiimiz için, adalet camiasnn buralardan kurtulmas için bu admn atlmas gerektiini söyledik. Önce Dantay, ardndan Anayasa mahkemesini bitirdik. imdi de Yargtayn bu muhteem binasn da bitirmi olmann bahtiyarl içerisindeyiz.

VAKT VE KALTE KAYBININ ÖNÜNE GEçTK

nanyorum ki bugün aramzda bulunan misafirlerimiz de bunun gerekliliini buradan yukarda kendileriyle muhabbete geçeceiz. Orada kendilerinden dinleyeceiz. Türkiye inallah bu eserleriyle dünyaya ayr bir mesaj verecek. imdi Ankarada 6 ayr binaya bölünmü Yargtay tek bina altnda toplayarak vakit ve kalite kaybnn önüne geçtik. Yargtaymzn yeni binasnn ülkemize ve milletimize hayrl olmasn diliyorum.

Yargtay binasnn da ehrimize hayrl olmasn diliyorum. Müteahhit firmann çok ksa sürede bitirmesi ayr bir tat katmtr. Ksa bir zaman sonra öyle 1,5 yl içerisinde yolun kar tarafnda da bir ibadet hane yaplacak. Ankaraya bir de Adliye binas kazandrmak da kararlyz. Adalet Bakanlmz ve çevre ve ehircilik Bakanlmz projelerini bitirmek üzere. nallah yeni yl bitmeden temeli atlacak. Oldukça dalm olan Adliyemiz tüm birimlerini de tek bir yerde toplayacaz.

Elbette sadece büyük binalarla, güçlü teknolojik altyaplarla adalet salanamaz. Bunlar sadece daha hzl tesisine katkda bulunur. Kiminin Hz. Ömer Devletin dini adalettir. Eer bir devlette adalet yoksa onun hangi sistemle yönetildiini, vatandalarnn hangi inanca sahip olduunun bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm sürer. Ecdadmz yüreinin ve bileinin gücüyle ele geçirdii corafyay adaleti sayesinde huzurla güvenle yönetmeyi baarabilmitir.

SÖZÜM ONA YARGI MENSUPLARINA DA RASTLADIK

Adalet ayn zamanda toplumun huzur ve barnn teminatdr. Adalet sistemini gelitirme için atlan her adm bizim için deerlidir. Bunun için bizim kadim kültürümüzde... Bu açdan bakldnda adalet datanlarn sorumluluu büyük, yükü fazla vebali ardr. Yakn tarihimizde millet için çalmaktan bir haber sözüm ona yarg mensuplarna da rastladk. Asl görevini brakp darbecilere, cuntaclara selam duranlarn... Yine bir sadan bir soldan diyerek emirle gençleri dar aacna gönderenler hafzamzdadr.

YARGI KÜLTÜRÜ BAKIMINDA DÖNÜM NOKTASI NTELNDEDR

Sözde yarg mensuplarnn sergiledikleri rezillik daha dün gibi gözümüzün önündedir. Son halkasn FETÖcü hainler sergilemitir. Bu alçak örgütün hakim görünümlü mensuplar adaleti en rezil ekilde temsil etmeye kalktlar. Ne yaparlarsa yapsnlar, hangi oyunlar denerlerse denesinler baaramadlar. çünkü zulüm ile aba olunmaz. 15 Temmuz darbe giriimi srasnda dimdik ayakta duran, ne kendi içlerinde hainlerin pusularna görevlerini hakk ile yerine getiren tüm hakim ve savclarmza ükranlarm sunuyorum. Gerçekten de 15 Temmuz demokrasi tarihimizde yarg kültürü bakmnda dönüm noktas niteliindedir.

Hakkn milletin devletin ve adaletin yannda saf tutan yarg mensuplarmz Cumhuriyet tarihimizde ilk defa darbe giriimine kar hukuku ilettiler. Bu onurlu duru Türk yargs önünde beyaz sayfa açmtr. Bir kez daha bu kutlu mücadele emei geçen herkesi tebrik ediyor. ehitlerimiz Allahtan rahmet diliyorum.

AMACA GDEN HER YOLU MÜBAH GÖREN ANLAYII REDDEDYORUZ

Önce darbecileri sonra vesayetçilerin, FETÖ mensuplarnn demokrasimize vurduklar izlerini tamamen silene kadar çalmalarmz sürdüreceiz. Haktan hukuktan, asla vazgeçmeyeceiz. Amaca giden her yolu mübah gören anlay reddediyoruz. Adaleti sadece adliye binalarna tahsisli bir kavram olarak görmeyeceiz.

Adalet hayatn her alannda, toplumun her kesiminde devletin tüm görevlerinde aranmaldr ve yerine getirilmelidir. Yargnn bamszlk ve tarafszl kararlarnn hiçbir koulda eletirilmeyecei anlamna gelmez. Mahkeme kararlar herkes için elbette balaycdr. Ancak bir kararn balaycl bakadr, eletirilmesi bakadr.

Hatta yarg kararlarna getirilecek ilmi, mantkl yapc eletiriler yargnn gelitirilmesine destek olur. Yargnn kamusal tartmaya yol açacak her türlü eletiriye açk olmaldr.

Kamuoyu hassasiyetinde devletin dier ilgili kurumlar da payna düeni almal, kendi sorumluluk alanndaki admlar süratle atmaldr.

YEN YARGI PAKET çN KOLLARI SIVADIK

Yeni adli ylda hem adalet tekilatmz hem de yarg reformu çalmalarmz hzlandracaz. Hükümetlerimiz döneminde adalet alannda reform irademizi sürekli canl tuttuk. 2019da açkladmz yarg reformu stratejimizle geçtiimiz ay açkladmz insan haklar eylem plan olmutur.

Hak hukuk ve insan haklarn hiçbir zaman ucuz politikaya teslim etmedik, etmeyeceiz. Adli tatilden hemen önce çkan 4. yarg paketimizde kadna yönelik iddetle mücadeleyi yaptmz deiikle güçlendirdik.

Adli kontrol tedbirini de süre snr ve gözden geçirme art ilave ederek yeniden düzenledik. Yeni düzenleme ile srf ifade almak üzere gece yars gözaltna alma, otelde, havalimannda yakalama gibi ilemlere son verdik.

Son yarg paketiyle vatandalarmzn idari makamlara yaptklar bavurular cevap süresini 60 günden 30 güne indirdik.

Bugüne kadar yaptklarmzla yetinmiyor asl bundan sonra yapacaklarmza bakyoruz. Yeni bir yarg paketi için kollar svadk. Arkadalarmz bu paketi Meclisin gündemine getirecekler. Cumhur ttifakndaki ortamzla kendi hazrlmz yava yava planlyoruz. Gönül ister ki muhalefet de bu süreç de yer alsn. Dier partilerin de anayasa metinlerini önümüzdeki aylarda sunmasn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git