Yenişehir Kaymakamlığından "makam aracı" açıklaması

Yenişehir Kaymakamlığı, "Kayyum, belediyenin makam aracını kendisine tahsis etti" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haberler 16.04.2019 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartaln, belediyenin makam aracn kendisine tahsis ettii iddialarna ilikin haberlerin gerçei yanstmad ifade edildi.

Yeniehir Kaymakamlndan iddialara ilikin yaplan yazl açklamada, haberlerde iddia edilen bahse konu aracn, belediyenin makam arac olarak deil, hizmet arac olarak kullanld belirtildi.

MAKAM ARACI DDASI

Açklamada, Yeniehir Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Bakanlnn yardma ve bakma muhtaç vatandalarmza daha hzl ulamak, yardm faaliyetlerini daha etkin ve verimli yürütebilmek amacyla araç tahsis edilmesini talep etmesi üzerine, kamu yarar gözetilerek belediye meclis karar ile sosyal yardm ve inceleme ilerinde kullanlmak amacyla aracn tahsisi gerçekletirilmitir. denildi.

GERçEKLER YANSITMIYOR

Bahse konu olan aracn mevcut durumu bilgilerinin paylald açklamada, Ancak 21 AE 584 plakal Volkswagen Passat marka hizmet arac bakm maliyetlerinin yüksek olmas, araçta kronik servis tespitli baz arzalarn mevcut olmas ve araç yakt tipinin benzin olmas nedeniyle vakfa yüksek maliyetler douracandan vakf hizmetlerine uygun olmadnn anlalmas üzerine ilgili vakf tarafndan tahsisin iptali itenmi ve iptal edilmitir. Bu nedenle makam arac olarak addedilen bu aracn herhangi bir kuruma tahsisi gerçeklememitir. ifadelerine yer verildi.

Açklamann devamnda, Ayrca kanunen belediye bakanlarnn makam arac kullanmas mümkün deildir. Belediyelerde belediye bakanl bir hizmet pozisyonu olduundan belediye araçlar sadece hizmet arac olarak kullanlabilmektedir. Ayrca haberlerde makam arac olarak kullanld iddia edilen 21 AE 584 plakal bu hizmet arac hiçbir zaman makam arac olarak kullanlmam, çileri Bakanl tarafndan belediyeye görevlendirme yapld tarihte aracn belediyenin kapal otoparknda atl ve çalmaz vaziyette bulunduu görülmü olup, tamirat yaptrlarak hizmet arac olarak belediyemize kazandrlmtr. diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git