Yeniden Keşif

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde geçen yıl Mayıs ayında, manevra yaparken bir eve çarpıp Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü, polis memuru Ömer Y. ve kendisini görevlendiren amiri Murat M.n'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verildi.

Haberler 12.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi lçesi Karyaka Mahallesinde 3 Mays 2017 tarihinde, kulland panzerle manevra yaparken bir eve çarpp içeride uyuyan Muhammed ve Furkan Yldrm kardelerin ölümüne neden olan polis memuru Ömer Y. ve kendisini görevlendiren amiri Murat M.nin taksirle birden fazla kiinin ölümüne neden olma suçundan 2er yldan 15er yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna devam edildi. Cizre 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuksuz sank panzer sürücüsü Ömer Y.t katlmazken, amiri Murat M. hazr bulundu. Durumada gelen evraklar okuyan mahkeme bakan, olay yerinde keif yapldn ve bilirkii raporlarnn hazrlandn söyledi.

EMNYET MÜDÜRÜ:15 TEMMUZ SONRASI EKSKLKLER ORTAYA çIKTI

Durumada tank olarak ifadesi alnan Silopi lçe Emniyet Müdürü S.E., alt kademedeki personele emir verdikten sonra bunlarn ileyiin sürekli kontrol etmelerinin mümkün olmadn belirterek, Ben sürekli denetim yapmaktaym. Araç fazlal ve 15 Temmuz sonras ortaya çkan personel eksiklii nedeni ile araçlarn yeterli personelce kullanlmas bakmndan eksiklikler ortaya çkt. Ben göreve balamadan önce de bu ekilde kurs almayan personelin araç kullandn fark ettik. Zamanla i yükümüz azaldkça bu konuda tedbir almaya baladk. Olayn meydana geldii gün arac kullanan personelin panzer kullanma sertifikas olmad tarafma bildirilseydi bu hususta gereken tedbirleri alacaktm. Panzer kursu olmayan personelin görevlendirilmesine dair sözlü bir talimat vermedim. Daha önce oför olarak görevlendirilen polis memuruna ehliyeti olup olmadn sordum, kendisi olmadn söyledi. Bunun üzerine araçtan inmesini ve tekrar araç kullanmamasn söyledim. Bu ekilde titiz davranmaya çaltm. ddia edildii gibi sertifikasz ekilde zrhl araç kullanlmasna dair bir talimat vermem dedi.

Silopi Emniyet Müdürlüü Koruma Büro Amirliinde görevli polis memuru H.T. ise olay tarihinde kazaya karan arac bulunduu yerden çekmesi için lçe Emniyet Müdürü tarafndan kendisine talimat verildiini belirterek, Bana herhangi bir gerekçe veya ne amaçla çekeceimi söylenmedi. Aaracn vites konumu park konumu dndayd. Araç bu ekilde çalmad. Arac park konumuna alarak çaltrmak istedim ve ilk seferde çalt. Arac MHP binasnn önüne götürdüm. Daha sonra aracn lojman önüne götürülmesi talimat verildi. Ben de bu ekilde arac götürdüm diye konutu.

PANZERN KULECS, NOKTADA NÖBETTEYD

Polis memuru F.T. ise tank olarak verdii ifadesinde, panzerde kuleci olarak görev yaptn, ancak nokta görevlisi olmad için kazann olduu gün MHP binasndaki noktada görev yaptn belirterek, Aaracn içinde deildim. Arac kullanan sank, geri park etmek istedii srada aracn stop ettiini gördüm. Bu srada araç yoku aa stop etmi vazyette akmaya balad. Bu srada sann hzl hzl bir eyler yaptn, tahminime göre arac yeniden çaltrmaya çaltn gördüm. Aracn ilk kavisin olduu yerde binalara çarpmadan dönerek, gözden kaybolduunu gördüm. Ancak kaza ann görmedim dedi.

Ara kararn açklayan mahkeme, sanklarn tutuklanmasna ilikin talebin reddine karar verdi. Daha önce olay yerinde yaplan keifte bilirkiilerden istenilen hususlar yeterince deerlendirmediinin rapor içeriinden anlaldn belirten mahkeme, olay yerinde yeniden keif yaplmasna karar verdi. Duruma ileri bir tarihe ertelendi.

Ana Sayfaya Git