Yer altında hastane!

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i teröristlerden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, ilçe merkezindeki bir hastanede yaralı teröristlerin tedavilerinin yapıldığı, erişimin 50 metrelik tünelden sağlandığı özel bölümü ortaya çıkardı.

Haberler 26.03.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat ile Afrini teröristlerden temizleyen Türk Silahl Kuvvetleri, ilçe merkezindeki bir hastanede yaral teröristlerin tedavilerinin yapld, eriimin 50 metrelik tünelden saland özel bölümü ortaya çkard. Özel bölümde röntgen cihaznn yan sra ABD meneli ilk yardm malzemeleri de bulundu.

Afrinin teröristlerden temizlenmesinin ardndan Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar halkn evlerine güvenlii dönüünü salayabilmek için çalmalarn sürdürüyor. Bu kapsamda arama-tarama çalmalarna devam eden Mehmetçik, teröristlerin ilçede kullandklar binalar tek tek ortaya çkaryor.

Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar, ilçenin kuzeybatsndaki hastanede yaptklar aramada Zeytin Dal Harekat srasnda vurulan teröristlerin tedavi edildikleri bölümü buldu. Hastanenin snanda oluturulan özel bölümde yaral teröristlerin güvenlik güçlerince tespit edilmeden tedavilerinin yaplmasnn amaçland belirlendi.

SIINAKTA TAM TEEKKÜLLE HASTANE

Snaa dardan eriimi salayan yaklak 50 metrelik tünelin de bulunduu incelemeler srasnda söz konusu bölümde hem ilk müdahalenin yapld hem de tedavi süreçlerinin devam ettirildii saptand.

Röntgen cihaznn da yer ald bölümde ABD meneli ilk yardm malzemeleri de bulundu. Kullanlan serumlardan ve terör örgütüne ait kanl üniformalar harekat srasnda çok sayda teröristin burada tedavi gördüünü ortaya koydu.

Zeytin Dal Harekat, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü balatlmt.

Suriyenin toprak bütünlüüne sayg gösterilerek yürütülen Harekat, Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam ediyor.

Ana Sayfaya Git