Yerli füzeli kaplan!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kara unsurlarının ateş gücünü artıran Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında "yeni nesil tank avcısı" Kaplan teslimatı sayısı 26'ya ulaştı. Yerli olarak üretilen Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi (OMTAS) füzelerinin kullanılacağı ilk araçların teslimatı da gerçekleştirildi.

Haberler 24.06.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, irketin yürüttüü projelere ilikin basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna yönelik tedbirleri en üst düzeye çkararak çalmalarn sürdürdüklerini belirten Kurt, u ana kadar 2 teknisyen arkadamzda geçtiimiz haftalarda dardan alnma kaynakl Kovid-19 tespit edildi. Salklar yerinde. Ayn servise binen, mesaide birlikte olan arkadalarmzdan yaklak 40 kii karantinaya alnd. Kendilerinden bir ey çkmad. 1000 kiiden 2 vakayla bu süreci geçiriyoruz. dedi.

Beklenen ve imzalanan projelerin gecikmesi gibi nedenlerle satlarda bu yl yüzde 15 civarnda düü öngördüklerini ifade eden Kurt, öyle konutu:

Bunun asl nedenini Kovid-19 olarak açklamak yanl olur. Özellikle Özel Maksatl Taktik Tekerlekli Araç Projesi ve Zrhl Muharebe Arac Modernizasyon Projesinde T0n (projenin fiili balangc) gecikmesini ana etkenler olarak görüyoruz. Kovid-19 anlamnda çok büyük bir etki bugüne kadar olmad. Asl etkileri 6 ay, 1 senelik vadelerde görülebilir. Kurt, ortaya çkacak etkileri de yalnzca olumsuz olarak düünmemek gerektiini söyledi.

- Savunmadaki ivmeyi kaybetmemek lazm

Savunma sanayisinde 30-35 ylda yaratlan bir ekosistem bulunduuna ve son yllarda çok ciddi bir ivme kazanldna iaret eden Kurt, Bu ivmeyi kaybetmemek lazm. çünkü tekrar ayaa kaldrp yürütmek çok zor ve maliyetli olur. Bu ekosistemi yürütecek ve sürdürülebilirlii salayacak önlemlerin alnmas gerekiyor. Olduu gibi devam etse önlem almaya gerek yok ama projelerde daralma, küçülme sektörün küçülmesine yol açabilecek daralmalar çok büyük ve olumsuz etkiler yaratabilir. Projelerin devam etmesi, finansmanlarnn salanmasyla etkiler minimize edilebilir, çok aza çekilebilir. ifadelerini kulland.

Ekonomik zorluklara ramen projeleri yürütmenin mümkün olduunu vurgulayan Kurt, geçmite benzer dönemler yaandn ve üstesinden gelinebildiini anlatt. Kurt, sektörün gelecei açsndan, projelerin devam ve yeni ilerin verilmesiyle sürdürülebilirlii salayacak önlemlerin alnmas gerektiini dile getirdi.

Yurt dndaki müterileri açsndan petrol gelirlerinin önemli olduuna dikkati çeken Kurt, petrol fiyatlarnn düük seyretmesinin ihracat konusunda zorluklar yaratabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git