Yerli malında yöre lezzeti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Hasan Kartal'ın Yerli Malı Haftası dolayısıyla öğrencilerine Türkiye'nin farklı lezzetlerini tattırmak için sosyal medya üzerinden çağrısı yanıt buldu.

Haberler 16.12.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin 54 yöresel lezzeti Diyarbakrn Sur ilçesindeki bir köy okulunun sofrasnda bulutu.

Merkez Sur ilçesine bal Kumrucuk Köyü lkokulunda snf öretmeni Hasan Kartal, Yerli Mal Haftas dolaysyla örencilerine Türkiyenin farkl illerinden lezzetleri tattrmak istedi.

Kartaln bunun için sosyal medyadan yapt çar, ksa sürede yant buldu.

Eskiehir, Sakarya, Isparta, çanakkale, Yalova, Antalya, Mersin, Afyonkarahisarn da aralarnda bulunduu 35 ilden vatandalar köy okuluna helva, kabak lokumu, gül lokumu, peynir helvas, kestane bal, zeytin, muz, cezerye, narenciye, kaymakl lokum, kestane ekeri ve incir gibi 54 yöresel ürün gönderdi.

Snfta sralarn üzerinde kurulan sofrada ürünler temsil ettikleri ilin isimleri ile sergilendi.

Örenciler, daha önce tatmadklar lezzetleri ayn sofrada görmenin, yöresel ürünlerle Yerli Mal Haftasn adna yarar ekilde kutlamann mutluluunu yaad.

- Farkl lezzetleri çocuklarla buluturduk

Öretmen Hasan Kartal Yerli Mal Haftas dolaysyla sosyal medyadan yapt çar üzerine çocuklara ve eitime gönül verenlerin 52 yöresel ürün gönderdiini söyledi.

çocuklarn ülkemizin zengin lezzet haritasn görmelerini ve hiç tatmadklar lezzetleri tatmalarn istedim. Bu sayede çocuklar hem ürünlerimizi tanma frsat bulmu hem de paylamay örenmi oldu. Türkiyenin 35 ilinden gelen farkl lezzetleri çocuklarla buluturduk. diyen Kartal, vatandalarn ne kadar paylama açk olduunu bu proje ile gördüklerini belirtti.

Kartal, çarlar üzerine Zonguldaktan kömür dahi geldiini vurgulayarak, bu ürünü çocuklara tantarak hangi koullarda çkarldn anlattklarn dile getirdi.

Gönderilen manty çocuklarla piirdiklerini anlatan Kartal, örencilerin manty yerken, Makarnann içine et konulmu. dediklerini aktard.

Kartal, çocuklarn bu farkl lezzetleri tatmasndan dolay çok mutlu olduklarn ifade ederek, gönderilen her bir ürünün farkl bir hikayesinin bulunduunu vurgulad.

Bodrumdan Buket hanm mandalinalar göndermek için pazara gidiyor. Pazarc Yaar amca bu ürünlerin Sura gideceini örenince bahçesinden taze taze toplayp, para almam. ifadelerini kullanan Kartal, gönüllerini kendilerine açan ve ürünleri gönderen herkese teekkür etti.

-Türkiyenin farkl renkleri gibi soframz da çok renkli oldu

Gönderilen ürünlerin Türkiyenin lezzet haritasnn zenginliini gösterdiine dikkati çeken Kartal, unlar kaydetti:

Türkiyenin farkl renkleri gibi soframz da çok renkli oldu. Türkiyedeki kardelik gibi farkl lezzetler ayn sofrada bulutu. Paylamak için mesafelerin önemli olmadn örendik. Bunun için çok mutluyuz. Yerli malnn sadece köydeki yumurta veya annesinin yapt yourttan ibaret olmadn örencilerimiz gördü. çocuklarmz ülkemizin farkl ürünlere sahip olduunu, bu ürünleri paylaan insanlar olduunu örenmi oldu.

Örencilerden Sefa Tosun, çok sevdikleri öretmenlerinin kendileri için bu çalmay yapmasndan mutlu olduklarn söyledi.

Öretmenimiz çok uzak yerlerden portakal, mandalina, ceviz getirtti. Bunlar daha önce yememitim. diyen Tosun, emei geçenlere teekkür etti.

Havin Gökmen de, farkl ürünleri kendilerine çok uzaklardan gönderenlere teekkür ederek bundan mutluluk ve sevinç duyduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git