Yeşil alanlar peyzaj gülleriyle donatılacak

Kentin yeşil alanlarındaki çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, orta refüj, kavşak ve parkları peyzaj gülleriyle donatacak. Çalışmalara Elazığ Caddesi’nde start verilirken, kentin farklı noktalarına 30 bin gül dikilecek.

Haberler 25.02.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentin farkl noktalarnda bulunan park, orta refüj ve kavaklara farkl türlerde güller dikmeye balad. Bu yl toplam 30 bin peyzaj gülü dikmeyi hedefleyen ekipler, çalmann startn21 ubat itibariyle verdi. Gül dikimi çalmalar kapsamnda Elaz Caddesi üzerinde bulunan orta refüj ve kavaklara bu yl Diyarbakra ilk kez 250 Cubana ve 250 Bad Birnbach türünde olmak üzere 500 gül dikimi gerçekletirilecek.

Güller yazn açacak

30 kiilik ekibin 6 araçla yürüttüü çalmalarda, ilk etapta çimler biçildi ve görünümün estetik olmas için dairesel ekiller verildi. Kaz ve topran yumuamas için çapa çalmalarnn tamamlanmasyla birlikte açlan çukurlara güller dikildi. Dikilen güllerin üzerlerine harman tabakas serildi. Güllerin temmuz ay itibariyle açmas bekleniyor. Dikimi tamamlanan güllerin etrafna daha sonra aaç yongas serilecek. Dikim ilemleri dnda ekipler, Elaz Caddesi üzerinde bulunan kavak ve orta refüjlerde topran çiçek dikimine uygun hale gelmesi için tesviye çalmalarn da sürdürüyor.

30 bin gül dikilecek

Mevsimin ilk güllerini Elaz Caddesi üzerinde bulunan kavak ve orta refüjlere diken Büyükehir Belediyesi, belirli aralklarla kentin dier muhtelif ve yeil alanlarna 30 bin farkl türlerde peyzaj gülü dikmeyi hedefliyor.

Ana Sayfaya Git