Yeter ki yatırım yapın!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, iş adamlarına çağrıda bulunarak, "İş adamlarının önündeki her türlü engelli kaldırmaya hazırız. Yeter ki yatırım yapın" dedi.

Haberler 20.04.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajans ile Babakanlk Yatrm Destek ve Tantm Ajans ibirliiyle gerçekletirilen Türkiye-Suudi Arabistan Dünyas Bulumas kapsamnda Diyarbakra gelen Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreynli i adamlaryla buluan Vali Hüseyin Aksoy, i adamlarnn önündeki engellerin kaldrlmas gerektiini belirtti.

TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleen bulumada konuan Vali Aksoy, böyle görümelerin ticaretin gelimesine katkda bulunacan söyledi.

Aksoy, Bütün konuklarmza Diyarbakra geldikleri için ho geldiniz diyorum. Böyle geni bir heyeti Diyarbakrda görmekten dolay çok büyük memnuniyet duyduk. Bu ziyaret hem fuar sebebiyle bir araya gelmeye hem de ürünlerin tantlmasna ve karlkl olarak i adamlarmzn görümeler yaparak ticaretin gelimesine önemli bir katk salayacaktr. dedi.

HAYVANCILIIN GELTRLMES

Diyarbakrn tarm ve hayvanclk bakmndan salam bir konumda olduunu belirten Aksoy, sözlerine öyle devam etti: Diyarbakr Türkiyenin tarm ve hayvanclk bakmndan potansiyeli en yüksek illerinden birisidir. Tarm sektörüne baktmzda mercimek, pamuk ve buday üretiminde Diyarbakr ön sralarda yer almaktadr. Önemli bir hayvanclk potansiyeline sahiptir. Hem büyükba hem küçükba hem de manda varl itibariyle önemli bir hayvan potansiyeline sahiptir. Türkiyede ilk defa Hayvanclk Organize Sanayi Bölgesi Diyarbakrda kurulmutur.

ENGELLER KALIRMAYA HAZIRIZ

adamlarnn önündeki engellerin kaldrlmas gerektiine deinen Aksoy, Bu salonda i dünyasndan çok sayda temsilcimiz var. Bize düen i adamlarmzn ticaretinde engeller var ise onlar kaldrmaya gayret göstermek. Her ülkedeki i adamlarmzn ticaretini yapmas konusunda engeller varsa bunlar bilmemiz ve bu engellerin kaldrlmas yolunda gerekli bakanlklar ve kurumlarla ortaklaa çalma yürütmesini salamaktr. Biz Diyarbakr olarak bu ticaretin gelimesinde her türlü destei vereceimizi ifade etmek istiyoruz. Herhangi bir sorun varsa bu sorunlar kaydetmek ve ilgili bakanlk ve kurumlarla görüerek çözüm üretmek adna çalmalar yapacamz belirtmek isteriz. Bu ziyaretin bundan sonra da ticaretin gelimesine katk salamasn temenni ediyorum. ifadelerini kulland.

SUUD ARAB STAN

Cidde Ziraat Odas Ziraat Takm Bakan Fahed Sulemi Suudi Arabistan yönetimi, biz i adamlarndan ayn kaderi paylatmz ve gönül bamzn güçlü olduu Türkiye ile ekonomik ilikilerimizi artrma talimat verdiler. Suudi Arabistan olarak ylda 10 Milyon adet koyun ve keçi ithal ediyoruz. Bunun önemli bir bölümü Sudan, Somali ve Avustralyadan salyoruz. Komunuz Gürcistandan bile ithalatmz devam ediyoruz. Türkiyeden ithal etmeyi Gürcistandan ithal etmeye tercih ederiz. Bu konuda ok umutluyuz. Diyarbakrn gelimilik düzeyi, scak insanlar, bata hayvanclk olmak üzere tarmdaki potansiyeli heyetimizi çok memnun etti. kili görümelerde önemli mesafeler alacamza inanyoruz dedi.

DÜNYASININ BRL

Babakanlk Türkiye Yatrm Destek ve Tantm Ajans Bakan Yardmcs Mustafa Rumeli ise yapt açklamada unlar ifade etti: Babakanlk Yatrm Ajans olarak Karacada Kalknma Ajans ve Türk Hava Yollar ibirlii ile Suudi Arabistan ve dier Körfez ülkelerinden gelen 50 i dünyas temsilcileri için sektörel tantm faaliyeti gerçekletiriyoruz. Diyarbakr ve anlurfadaki tarm ve hayvanclk sektörlerine ve bu alanlarda muhtemel yatrm ve ibirlii imknlarn misafirlerimize tantmaktayz. Misafirlerimiz, bölgede bu konularda büyük bir ticaret ve yatrm potansiyelinin mevcudiyetini ilk elden gözlemleme imkn elde ediyorlar. Ayn zamanda, bölgenin i dünyas temsilcileri ile yakndan tanma imkn buluyorlar. Karacada Kalknma Ajans ile yürüttüümüz bu kapsaml ve önemli etkinliimiz ile son dönemde hz kazanan ve süratle gelimekte olan ülkemiz ve Körfez ülkeleri arasndaki ilikilere katk salamay hedefliyoruz

Konumann ardndan Aksoy i adamlaryla birlikte fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git