Yetimlere akın ettiler

Diyarbakır'da yetimler yararına düzenlenen konser yoğum bir katılımla gerçekleşirken, konsere katılan vatandaşlar bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini belirterek "yetimlerin sahiplenilmesini istedi?"

Haberler 18.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetimler Vakf tarafndan Diyarbakrda dünya yetimleri yararna konser düzenlendi. Konsere akn eden hayrsever vatandalar, bu tür organizasyonlarn desteklenmesi gerektiini belirterek yetimler için bu tür etkinlerin devam etmesini talep ettiler.

Diyarbakr Merkez Kayapnar ilçesi Seyrantepe Spor kompleksinde dünya yetimleri yararna yaplan konser Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Açl konumas yapan Yetimler Vakf Genel Bakan Fikri Karavil, Yeni Zelandada yaanan katliam dile getirerek yaanan olaylarn tesadüfi olmadna dikkat çekti.

Karavil, Bugün slam corafyasnda yaanan aclarn, katliamlarn, skntlarn ve çekilen çilelerin hiçbiri yeni olmad gibi tesadüfi de deildir. slam dümanlar dün haçl kisvesiyle slam beldelerini ve kutsal meknlar atee verirken ayn atei bugün farkl ekillerde gerçekletirmektedirler. 15 Mart Cuma günü Yeni Zelandada Cuma namaz esnasnda haçl zihniyetinin pekitirip büyüttüü vahi caniler Nur camisine saldrp 50 Müslüman kardeimizi ehid etti, onlarcasn da yaralad. Vahi batn bu saldrlar ilk olmad gibi son da deildir. Fakat inanyoruz ki bu son saldryla vahi batnn sonu olur inallah. dedi.

Slam birliktelii

Son yllarda batda Müslümanlara yönelik yaplan saldrlarn perde arkasnda Avrupal siyasilerin Müslümanlara yönelik iddet içerikli açklamalar olduunu belirten Karavil, Yeni Zelandada son saldry da bunlardan ayr düünmemek gerek. Batda bu fiili saldrlara ramen slam ülkelerindeki idarecilerin bat ile ilikilerini sürdürmeleri kabul edilir bir durum deildir. slam ülkeleri idarecileri modern haçl zihniyetine kar birlemedikçe bu saldrlar bitmeyecektir. ifadelerini kulland.

Duygulu anlar yaand

Birbirinden farkl albümlerin seslendirildii konserde okunan iirlerle duygulu anlar yaand. Programa katlan Diyarbakrllar etkinlie ilikin duygu ve düüncelerini paylatlar.

Hüseyin Korkutan, Yetimlere yardm baznda program oldu. Biz de buna katlm saladk. u anda slam corafyasnda zulüm terörü esiyor. Sadece Suriyede 600 bin kadar yetim kardeimiz var. Onlar ve bütün yetim kardelerimizi düünen bu tür kurululara yardm salamak boynumuzun borcudur. yi ki de böyle bir program düzenlenmi. Allah emei geçen herkesten raz olsun, organizatörlere teekkür ediyoruz. dedi.

Yetimleri sahiplenmeliyiz

Yetimler vakfnn düzenlemi olduu dünya yetimleri yararna olduumuzu düündüümüzden ve yetim kardelerimize yardm etmek için katldk. diyen Muhammed Ata ise, Allah Yetimler Vakfndan raz olsun. Onlar sayesinde dünya yetimlerine bizim de yararmz dokundu. Bu tür yardmlarn, programlarn devamn diliyoruz. Allah-u Teala sürekli yetimlere yardm etmemiz gerektiini buyuruyor. Bu tür yardmlarda elimizden geldii kadar vakflara yönelsek çok iyi olur. Özellikle tek bamza yapm olduumuz yardmlarda pek fazla bir ilerleme kat edemiyoruz. Lakin bu tür vakflarn yardmlaryla dier yetimlere de ulama ansmz olabiliyor. diye konutu.

Yetimler, Allah resulünden bize kalm mirastr

Müslüm Kaya da unlar söyledi: Bu etkinlik dünya yetimleri yararna ve gelirinin tamamnn onlara balanmak üzere yaplan bir etkinliktir. üphesiz bizler de Allah rzas için geldik. Gelirinin yetimlere balanmas, en azndan dünyann herhangi bir yerinde yetim varsa bir nebze de olsa faydamzn dokunmas için geldik. Bütün Müslümanlar bu konuda duyarl olmaldr. Yetimler, Allah resulünden bize kalm mirastr. Biz bu mirasa her konuda sahip çkmamz lazm.

Sait Akta, Yetimler vakfnn düzenlemi olduu yetimler yararna olan konsere bizim de bir faydamzn olmasn istedik. Yetim, fakir, öksüzlere yetimler vakf yardm ediyor. Bizler de burada bir katkmz olsun diye geldik. Bizler de onlarn yerinde olabilirdik. Allah bizleri o duruma getirmesin. çok üzülüyorum. ifadelerini kulland.

Etkinlie ailesiyle katldn dile getiren Abdulkadir Gülsün, Ailece, on kiiye yakn geldik. Dünya yetimlerine faydamz olsun. Allah onlar yalnz brakmasn. Peygamber efendimiz de bir yetimdi. Onun yüzü suyu hürmetine tüm ümmetin kurtuluuna vesile olsun inallah. Program yaplan dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git