Yıldırım can aldı

Tarlada çalışan iki kadına yıldırım çarptı. Hava Bozkurt hayatını kaybederken, diğer kadın ise ağır yaralandı. Valilik kuvvetli yağış için, uyardı.

Haberler 06.05.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn çermik lçesinde tarlada çalan 2 kadn yldrm çarpmas sonucu ar yaraland. Hava Bozkurt, hastanede yaplan kalp masaj ile hayata döndürüldü, ancak ksa süre sonra hayatn kaybetti. Durumu ciddi olan Emine Bozkurt ise ambulans helikopterle kaldrld Diyarbakrdaki Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrld. l Valilii, vatandalar kuvvetli ya konusunda uyard.

2 KADINA YILDIRIM çARPTI

çermik-Siverek karayolu üzerindeki Marho mevkisinde tarlada çalan kadnlarn üzerine dün ölen saatlerinde yldrm dütü. Akraba olan 44 yandaki Havva Bozkurt ile 33 yandaki Emine Bozkurt ar yaraland. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla çermik Devlet Hastanesine getirilen yarlardan kalbi durmu olan evli 1 çocuk annesi Havva Bozkurt, yarm saat süren kalp mesaj ile hayata döndürüldü.

YAAMA TUTUNAMADI

Havva Bozkurt çermik Devlet Hastanesinde tedavi altna alnd. Ancak ksa süre sonra yeniden fenalaan ve hayata tutunamayan Hava Bozkurt tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Emine Bozkurt ise durumunun ciddi olmas nedeniyle ambulans helikopterle Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

KUVVETL YAI UYARISI

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Bölgesel Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan açklamada, Diyarbakrn kuzeyinde Ergani, Eil, Dicle, Hani, Hazro ve Silvan ilçeleri ile çevrelerinde devam eden gök gürültülü saanak yan etkisini arttraca belirtildi. Açklamada, Yerel olarak kuvvetli olmas ve dolu ya ihtimali tahmin edildiinden ilgililerin ve vatandalarn tedbirli olmas gerekmektedir. ifadelerine yer verildi.

BALçIKLARA KARI UYARI

Siirt l Halk Sal Müdürlüü, yalardan dolay su depolarnn dibinde oluan balçklara ilikin vatandalar uyard.

l Halk Sal Müdürlüünden yaplan açklamada, ar yalarla beraber su depolarnn dibinde balçklar olumakta olup, bu olayn sularn kalitesini düürmekte olduu bildirildi.

Fert ve toplum salnn korunmas amacyla, tüm kamu kurum ve meskenlere ait su depolarnn iyice ykanp temizlettirilmesi gerektii kaydedilen açklamada, Kirli ve üpheli görülen sularn derhal bildirilmesi, kendi ailenizin sal ve hastalklardan korunabilmeniz için önerilere uymanz rica olunur. denildi.

Ana Sayfaya Git