Yıldırım; Meşru bir partiyiz!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Biz, meşru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir partiyiz. Bunu engellemeye çalışan suç işler. Bizim siyaset yapma hakkımız, Anayasal güvence altındadır." dedi.

Haberler 07.11.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, HDP Bingöl l Bakanlnda düzenlenen toplantda yapt konumada, HDP ve mirasn devrald daha önceki siyasi partilerin hiçbir toplumsal meseleyi iddetle çözme gibi talebi ve eilimi olmadn söyledi.

MERU BR PARTYZ

HDP, bütün toplumsal meselelerin sözle, diyalogla, müzakereyle, suhuletle çözülmesini hem parti programnda hem de siyaset yapt bütün toplumsal alanlarda dile getirmitir. Biz bar dönemlerinde siyaset yapma olanaklarn geniletmi, halkn daha fazla teveccühüne mazhar olmu bir partiyiz. ifadelerini kullanan Yldrm, HDPnin meru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir parti olduunu belirtti.

Yldrm, Biz, meru, demokratik yöntemlerle, siyaset yapan bir partiyiz. Bunu engellemeye çalan suç iler. Bizim siyaset yapma hakkmz, Anayasal güvence altndadr. diye konutu.

Toplantya, HDP E Genel Bakan Yardmcs Hiyar Özsoy, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, stanbul Milletvekili Hüda Kaya, Adana Milletvekili Meral Dan Beta, anlurfa Milletvekili Dilek Öcalan ve Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydal katld.

Ana Sayfaya Git