Yıldırım operasyonları

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 13 Temmuz'da başlatılan "Yıldırım" operasyonlarında 22 terörist etkisiz hale getirildi, 31 mağara imha edildi

Haberler 21.08.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, bir taraftan snr ötesinde gerçekletirdii operasyonlarla teröristleri bulunduklar bölgede imha ederken dier taraftan snrlarnn içerisindeki bölücü örgüt mensuplarna da nefes aldrmyor.

Yurt içindeki terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik 13 Temmuz itibaryla balatlan Yldrm operasyonlar 6 bölgede devam ediyor.

Birincisi Cudi, ikincisi Cilo, üçüncüsü Ar ve Kars, dördüncüsü Tunceli Munzur, beincisi Amanos bölgesinde balatlan ve halen devam eden Yldrm operasyonlarnda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluan 6 bin 200 personel görev yapyor.

Terör belasn ülke gündeminden çkarmak, harekat kabiliyeti daralan terörist gruplar etkisiz hale getirmek ve teröristlerin sözde barnma alanlar aras geçilerini engelleyerek takviye edilmelerini önlemek amacyla düzenlen operasyonlarda u ana kadar 22 terörist etkisiz hale getirilirken 31 maara imha edildi.

Operasyonlarda, 30u ar ve uzun namlulu 31 silah, 10 el yapm patlayc, 17 kilogram patlayc madde, 4 bin 492 mühimmat, 31 el bombas, 10 kilogram eroin, 23 kilogram esrar ile çok miktarda gda ve yaam malzemesi ele geçirildi.

- Yldrm-6 Karacehennem

Yldrm operasyonlarnn altncs dün Bingöl Jandarma Komutanlnca balatld.

Yldrm-6 Karacehennem Operasyonunda, l Jandarma Komutanlnda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucularndan oluan 47 operasyonel timde 700 personel yer alyor.

Ana Sayfaya Git