Yılın dolandırıcı şebekesi çöktü!

Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığı yılın dolandırıcılık operasyonuna imza attı.

Haberler 08.04.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde internet üzerinden dolandrclk yapan ve aralarnda devlet memurlarnn da olduu suç örgütüne yönelik Diyarbakr merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 16 üpheli adliyeye sevk edildi. Operasyonun Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinin en büyük dolandrclk ebekesi operasyonu olduu ve 1 ylda suç kaynakl olduu deerlendirilen 26 milyon TLlik ilem hacminin tespit edildii belirtildi.

CUMHURYET BASAVCILII

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, ülke genelinde internet üzerinden araç sat ilanyla, madurlardan kapora alarak dolandrclk yapt belirlenen ve aralarnda devlet memurlarnn da yer ald suç örgütüne yönelik kapsaml soruturma balatt.

Cumhuriyet basavclnn talimat üzerine Kaçakçlk ve Organize Suçlar ubesi ekipleri 3 ay süren teknik ve fiziki takip srasnda gizlilie önem verdikleri belirlenen örgüt üyelerinin 30 farkl olayda madurlar yaklak 2 milyon TL dolandrdn belirledi.

KRPTO PARA HESABINA YATIRILDI

Suç örgütü üyelerinin ele geçirdikleri paralar kripto para hesaplarna aktardklar ve birkaç hesap dolatrdktan sonra temiz hesap olarak adlandrdklar hesaplara havaleler yaparak paray çektikleri anlald. Örgütün bu ekilde son 1 ylda suç kaynakl olduu deerlendirilen yaklak 26 milyon TLlik ilem hacmi varl belirlendi.

GÖZALTI OPERASYONU YAPILDI

Cumhuriyet basavclnn yürüttüü soruturma ve polisin teknik takibi çalmalar sonucunda, 4 Nisanda Diyarbakr, Gaziantep, Mersin, Malatya ve Antalyada 15 farkl adrese e zamanl operasyonlar düzenlendi. Operasyonda 16 üpheli gözaltna alnd.

DOLANDIRICILARIN KAMETGAHI

Adreslerde yaplan aramalarda üphelilerin dolandrclk eylemlerinde kulland çok sayda dizüstü bilgisayar, cep telefonu, sim kart, pos makineleri ve çek-senet ile tapu belgesine el konuldu. üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen 16 üpheliden 14ü tutukland, 1i adli kontrol kararyla olmak üzere 2si serbest brakld.

Ana Sayfaya Git