Yılmaz mazbatasını aldı

HDP’den Kayapınar Belediye Başkanlığına seçilen avukat Kezban Yılmaz mazbatasını alarak göreve başladı.

Haberler 16.04.2019 - 12:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi Belediye bakanln kazanan HDPli kezban Ylmaz, mazbatasn ald. Bismil ve Yeniehir Belediye Bakanlar da mazbatalarn alarak, göreve balad.

Merkez Sur ve Yeniehir lçeleriyle birlikte Kayapnar belediyesi bakan seçilen Kezban Ylmaz ve meclis üyeleri l Seçim Kuruluna giderek mazbatalarn ald. Mazbatasn alan Ylmaz ve meclis üyeleri göreve balad. Belediye binasnda meclis üyeleri ve vatandalar tarafndan çiçeklerle karlanan Ylmaz burada ksa bir konuma yapt.

MESAYE BALADI

Ylmaz, Seçim sürecinden bugüne kadar destek veren tüm halkmza teekkür diyorum. Arkadalarmzla birlikte gece gündüz halkmza hizmet etmek için göreve geldik. Bu hizmeti en iyi ekilde yapmak için çaba içinde olacaz. Bütün çalmalarmz halkmzla birlikte yapacaz ve effaf olacaz. Burada esas alacamz tek ey halkmza hizmet etmektir. Bildiiniz gibi kayyumlar belediyelerimizin içini boalttlar ama biz buna ramen çalmalarmz aksatmadan sürdüreceiz. Tüm hizmetlerimizi Diyarbakr halk ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte yapacaz dedi. Ylmaza, Hülya Uyank Alökmen ile YSK tarafndan meclis üyelii düürülen Necati Pirinççioluda elik etti.

YENEHR BELEDYE BAKANI

Yeniehir Belediyesi Bakan Belgin Diken de l Seçim Kuruluna giderek mazbatay alrken, dier ebakan olarak belirtilen brahim çiçeke ise KHKli olduu gerekçesiyle Belediye Meclis üyelii mazbatas verilmedi. Mazbatay alan Dikenin ilk ii, kayyum döneminde belediyenin etrafna konulan beton bloklar kaldrmak oldu.

BSML BELEDYE BAKANI

Bismil Belediyesi ebakanlar Gülen Özer ve Orhan Ayaz, lçe Seçim Kuruluna giderek mazbatalarn ald. Ebakanlara, yüzlerce yurtta elik etti. Mazbatalarn alan ebakanlar, belediye kayyum atanmadan önce Nujin Kadn Merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren ve kayyumun gelmesiyle kapatlarak belediyenin hizmet binas olarak kullanlan binaya gitti.

HALKIN RADESN GER ALDIK

Burada davul zurna eliinde karlanan ebakanlar, yurttalar ile birlikte halay çekti. Ayaz, halk selamlayarak, Evinize ho geldiniz. Uzun bir mücadelenin ardndan özgürlük ve baar noktasna geldik. Yalnz bu özgürlük mücadelemiz yeni balyor. Kayyumlar tarafndan gasp edilen halkn iradesini geri aldk. Biz Bismil halkyla gururluyuz diyerek, yurttalara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git