Yılmaz'a 15 yıl ceza isteniyor!

Tutuklu bulunan HDP'li eski Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 02.11.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan, çileri Bakanlnca görevden alnan HDPli eski Kayapnar Belediye Bakan Keziban Ylmaz hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Ylmaz hakknda hazrlanan iddianame, 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 3 yl önce Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod isimli terörist H.B.Ann Ylmaz hakknda verdii ifade de yer ald.

ddianamede u deerlendirmelerde bulunuldu:

üphelinin, terör örgütü PKK/KCKnn talimatlar dorultusunda hareket ettii, KCK içinde delege ve kadn yaplanmasna üye olarak, bu yaplanmada sözde yarglama organnda görev ald anlalmtr. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan terör örgütü PKK mensuplar arasnda iletiim salad yönünde somut bilgiler elde edilmitir. Ylmaz ve ailesini yakndan tand için tank H.B.Ann ifadelerine itibar edilmitir.

Terör örgütü propagandasna dönüen eylem ve etkinliklere katlmas, KHK ile kapatlan Mezopotamya Hukukçular Yardmlama Derneinin üyesi olmas ve sosyal medya hesabndaki paylamlar, üphelinin üzerine atl suçu ilemi olduu yönünde deerlendirilmitir.

- stenilen ceza

Görevden alnan ve tutuklanan HDPli eski Kayapnar Belediye Bakan Keziban Ylmaz hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod isimli terörist H.B.A, ifadesinde Ylmazn KCK içinde delege, kadn yaplanmasnda da üye olarak yer aldn, bu yaplarn terör örgütü PKK/KCKnn talimatlar dorultusunda hareket ettiini ileri sürerek, unlar kaydetmiti:

çocuk komisyonunda güvenlik güçlerine ta, molotofkokteyli atan çocuk ve küçük yataki örgüt mensuplarnn kolluk ve adli ilemlerinde devreye girip bu örgüt mensuplarna hukuki anlamda yardm ederek ceza almalarna engel olmaya çalyordu. Ylmaz, terör örgütü PKK/KCKnn yerel yaplanmasnda yer alan kadro düzeyindeki kadn örgüt mensuplarndan duygusal anlamda yasak ilikileri bulunanlarn yarglamasn yapyordu. Yarglama sonrasnda bir rapor tanzim ederek üst yarg organnda deerlendirilmek üzere Irakn kuzeyindeki PKK/KCK kamplarna gönderirdi.

Terör suçlarnda cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan terör örgütü mensuplar arasnda iletiimi salar, özellikle PKK/KCK cezaevleri koordinasyonunda, talimat ve haberlemeyi salayanlar arasnda yer alyordu. Avukat olmas nedeniyle cezaevlerine rahatlkla girip çkyordu.

Ana Sayfaya Git