Yine mağdur edildik

Bağlar'daki bombalı saldırının yaraları kısm-i olarak sarılırken, işyerleri zarar gören esnaf, yapılan ödemeleri yetersiz, hasar tespitinde ise haksızlık yapıldığını öne sürüp; "Yine mağdur edildik" dedi.

Haberler 29.11.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 Kasm 2016 tarihinde, 2si polis 12 kiinin ehit edildii, 100e yakn vatandan yaraland yüzlerce ev ve iyerinin büyük hasar gördüü PKKl teröristlerce gerç ekletirilen bombal saldrnn yaralar, ksm-i olarak sarlrken, tepkiler ise dinmiyor.

YER VE EVLER TAHRP

Özellikle terör saldrs sonrasnda yaplan hasar tespit çalmalarna büyük tepki gelirken, yaplan ödemelerin de yetersiz oluundan ikayet geldi. 233 esnafa yaplan 750 bin lirann eksik olduu ifade edildi.

TESPTLERE TRAZ BÜYÜK

Kullanlanmaz hale gelen ve her yklabilecek olan konutlarn da, akbetinin meçhul olmas, ev ve iyeri sahiplerini tedirgin ediyor. Yetkililerin seslerini duymasn isteyen vatandalar, yeniden hasar tespit çalmasn istediklerini söyledi.

YENDEN çALIMA YAPILSIN

Ev ve iyeri hasar gören Remzi Akcan Hasar tespit komisyonunun eksik hesaplama yaptn ve bu yüzden ikinci bir kez madur olduunu belirtti. 6 içiyi istihdam edilirken imdi ben isiz kaldm diyen Nihat Erdel, iyerinin yklp yklmayacan sordu.

HÜKÜMETN GÖNDERD

Diyarbakr Valilii bir süre önce patlama sonrasnda yapt açklamada madur olanlar için Babakanlk tarafndan 5 milyon 392 bin 488 lira yardm geldiini ve bunun madur ailelere ödenmeye balandn bildirmiti.

4 Kasm 2016 tarihinde, 2si polis 12 kiinin ehit edildii, 100e yakn vatandan yaraland yüzlerce ev ve iyerinin büyük hasar gördüü PKKl teröristlerce gerç ekletirilen bombal saldrnn yaralar, ksm-i olarak sarlrken, tepkiler ise dinmiyor.

Saldrnn ardndan balatlan hasar tespit çalmalarnn yüzde 80i tamamland.

HASAR TESPTLER SÜRÜYOR

Ar hasarl olan binalarn ykld bölgede 233 esnaf ve 213 haneye de nakdi yardm yapld. Ancak yaplan bu yardmlarn ve ödemelerin yetersiz olduunu iddia eden baz esnaflar söz habere açklamalarda bulundu. Yaanan terör saldrs sonras hem i yeri hem evi gören Remzi Akcan Hasar tespit komisyonunun eksik hesaplama yaptn ve bu yüzden ikinci bir kez madur olduunu belirtti.

PARA DEL, EYALARIMI ALSINLAR

Akcan uanda Kaya kent sitesinde ikamet etmekteyim, yklmayan sitede babamla beraber kalyorum. Evimizde oluan hasardan dolay bize çkarlan para 11 bin 500 TL ama benim yklan dökülen eyalarm bu mebla karlamyor. Benim komumla aramda olan duvarm bir olmu, art uanda ev sahibi iken kiraya gitmiiz ve bize sadece 500 TL tanma yardm yaplm i yerimde de ayn ekilde hasar için bir kuru ödeme yaplmamtr. Bizler ikinci kez madur durumdayz ve bununla ilgili devlet büyüklerinin gerekeni yapmasn istiyoruz. Benim evin toplam masraf yaklak 20 bin TLdir, çünkü yatak odasdr, koltuklardr, klimadr, buzdolabdr, çamar makinesidir, hallardr, perdelerdir bugün 3 pencere için perde yapmn verdim 900 TL perdeye para vermiim sadece 3 pencere. Yani bir evin komple perdeleri yaklak 2 bin TLden fazla tutuyor. Bana çkardklar para 11 bin 500 TL, hasar paras yani benim gelsin evimde ki eyalar alsn bana para ödemesinler. Gelsinler bana eyalarmn aynsn alsnlar ben para falan istemiyorum bana para lazm deil eyalarm alsnlar baka bir ey istemiyorum.

6 çM VAR HEPMZ MADURUZ

Mahalle esnaflarndan Nihat Erdel ise yaplan yardmlarn birazda olsa maduriyetlerini giderdikleri belirterek ama yardmlarn ve hasar tespitinin çkard rakamn eksik olduunu savundu. Erdel uan maduriyetimizin giderilmesi biraz saland yaplan bu yardm ile i yerimi biraz da olsa i yerimin iç dekorunu yaptrdk ancak gel gör ki hala bina ve d cepheler onarlmad olduu ekilde kald. 6 tane elemanm var hepsi bu yüzden madur durumdadr. u anda bu bina ne olacak veyahut bize bir açklama yaplmasn istiyoruz. Bu bina yaplacak m? Yklacak m? Ne olacak belli deil hiç kimse Allah için bir ey demiyor bir el atmyor. 1 Ay oldu yani artk ne yapmamamz istiyorlarsa bilelim yani diyerek tepkisini dile getirdi.

HASAR TESPT KOMSYONUNA TEPK

Marangoz dükkn hasar gören Abdullah Özdemir ise bu patlamadan dolay bizde maduruz, marangoz dükknmz vard üstünde de yazhanemiz vard bu olayda tamamen kullanlamaz hale gelmi. te bu ekilde bizlerde maduruz yani yetkililer gerçekten yardm ettiler ama fakat fazla herhangi bir yardm etmediler. Bizim hasar tespit komisyonu ile ilgili endielerimiz var eksik hesapla gibi durumlar söz konusudur. Yetkililerden buna bir el atmasn istiyoruz acaba ikinci bir kez hasar tespit komisyonu gelecek mi? diye sordu.

VALLE GÖNDERLEN ÖDENEK

Diyarbakr Valilii bir süre önce patlama sonrasnda yapt açklamada madur olanlar için Babakanlk tarafndan 5 milyon 392 bin 488 lira yardm geldiini ve bunun madur ailelere ödenmeye balandn bildirmiti. Açklamada u ifadelere yer verilmiti. Patlamann yaand günden itibaren balatlan ve mesai mefhumu gözetmeksizin yaplan çalmalar sonucunda toplam bedeli 14 milyon 139 bin 459 TL olan ve 6 bin 473 dosyadan oluan hasar tespiti yaplmtr. Bu kapsamda Babakanlmz tarafndan valiliimize gönderilen 5 milyon 392 bin 488 TL ödenek Balar Kaymakamlna aktarlm ve vatandalarmza ödenmeye balanmtr. Ayrca ilimiz merkez ve Balar Sosyal Yardmlama Vakf tarafndan 4 bin 261 haneye toplam 1 milyon 590 bin 29 TL nakdi yardm yaplmtr.

Ana Sayfaya Git