Yine Mi Keyfiyet!

D.Ü'de konservatuvara kaydını yaptırdı, yaş haddine takıldı. Bir ay okula gitti, onra yaşın büyük denildi.

Haberler 10.02.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Müjde Dündar, ya snr bulunan DÜ Devlet Konservatuvar ses eitimi bölümüne kaydn yapt. Ya snr olduunu örenci ilerine belirtmesine ramen örenci ilerinin sorun olmayacan bildirmesi üzerine kaydn yapan Dündar, okula baladktan 1 ay sonra eline ulaan katla okuldan uzaklatrldn örendi. Okul hayat sona eren Dündar, yetkililerden yardm bekliyor.

KONSERVATUVARA HAZIRLANMAK çN

Dündar, geçtiimiz yaz aynda DÜ Devlet Konservatuvarna hazrlanmak için müzik kursuna yazld. çocukluktan bu yana hayalini kurduu müzik öretmenlii için yetenek snavna giren Dündar, ses eitimi bölümünden asil, temel bilimler bölümünden ise birinci yedekten snavlar kazanmay baard. Snava girdii zaman ses eitimi bölümünden ya snrnn olduunu örenen Dündar, durumu snava girecei hocasyla paylat. Hocasndan sorun olmayaca yantn alan Dündar, snavlar kazanmasna ramen örenci ileri ile konumaya karar verdi.

SORUN OLMAYACAI BLDRLD

Örenci ilerinden de sorun olmayacan örenen Dündar, temel bilimlerde ya snr olmamasna ramen ses eitimine hocalarnn da bilgisini olduunu bilerek, hocalara ve örenci ilerindeki görevliye güvenip ses eitimi bölümüne kaydn yapt. Sorun yaamadan kaydn yaptran Dündar, yaklak 1 ay sonra okuldan gelen yaz ile ok oldu. Ya snr nedeniyle kaydnn silindiini örenen Dündar, hemen mahkemeye giderek dava açt. Diyarbakr 3. dare Mahkemesine dava açan Dündar, yürütmeyi durdurmay iptal kararnn ardndan bir kere daha oka girdi. Avukat araclyla üst mahkemeye bavuran Dündar, olumlu cevap gelmesi için beklemeye balad.

BR AY SONRA YAINIZ OLMAZ

33 yandaki Dündar, çok zor artlar altnda okul hayatm tamamladm. Bitlis Eren Üniversitesinde maliye bölümünü, daha sonra çok sevdiim müzik eitimini almak için DÜ Devlet Konservatuvarna hazrlandm. 1 aylk hazrlanmadan sonra ses eitimi ve temel bilimler snavna girdim. Ses eitimi snavna girmeden önce snav yapacak hocalardan biriyle görütüm ve ya snrndan bahsettim. O da giremezsin demesine ramen beni mülakata ald. Ben de herhalde sorun olmaz diye düündüm ve ya snr olmayan temel bilimler snavna da girdim. Ses eitimini asil, temel bilimleri ise birinci yedekte kazandm. çimde hep bir kötü düünce vard. Hocamla konutum sorun olmaz dedi. Ben yetinmedim örenci iler ile de konuum. Onlar da bana sorun olmayacan söyledikten sonra artk ses eitimi bölümüne kaydm yaptm. Daha 1 ay geçmeden okuldan, ya haddi nedeniyle iliiimin kesildiini örendim. Psikolojim bozuldu, durumu mahkemeye tadk. Yürütmeyi durdurmay iptal karar çkt. Bu karar da bir üst mahkemeye tadk. Sorunu söylememe ramen herkes beni bandan att. Suçsuzum ve eitim hakkmn geri verilmesini istiyorum. Onca kzlar okula gidemezken ben çalp ikinci üniversitemi kazandm ama bu hakkm elimden aldlar. Cumhurbakanma sesleniyorum, lütfen bana yardm edin diye konutu.

BLMESNE RAMEN KAYIÜ

DÜ Devlet Konservatuvar yetkilileri de söz konusu örencinin ya snrn bilmesine ramen bu bölüme kayt yaptrdn bildirdi. Yetkililer, Biz snavdan önce klavuz yaymladk. Bu klavuzumuzun içerisinde hangi örencilerin üniversitemize bavuracan bildirdik. Burada aleni bir ekilde ses eitim bölümünde ya snr olduu belirtiliyor. Komisyonun veya örenci ilerinin gözünden kaçm bir durum olabilir. Sonradan yaplan incelemelerde ya snrna takld görülmü bu nedenle de okulla iliii kesilmitir. Söz konuu arkadamz temel bilimler bölümünü birinci yedekten kazanmtr. Burada ya snr olmamasna ramen kaydn ses eitimi bölümünden kullanmasnn takdirini okuyanlara brakyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git