Yine mi Sağlık Skandalı!

Diyarbakır’da kalp rahatsızlığı nedeniyle Dicle Üniversitesine getirilen ve anjiyo yapılan hastaya stent takılmadığı ileri sürüldü.

Haberler 10.01.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji bölümünde anjiyo olan Zülküf Doanolunun (84) olu Vedat Doanolu, anjiyo ileminden 3.5 saat sonra doktorlarn, babasna stent takmay unuttuklarn ilettiklerini iddia etti.

Ergani ilçesi, Hendek köyünde yaayan Zülküf Doanolu, önceki gün rahatszlannca, yaknlar tarafndan Dicle Üniversitesine getirildi. Kardiyoloji bölümünde yaplan muayenesinde, Doanolunun iki damarnn tkal olduu saptand. Ayn gün hastaneye yatrlan Doanoluna, bugün anjiyo ilemi yapld. Tkal damarlar açlan Doanolu, yatan hasta servisine alnd. Yaklak 3.5 saat sonra Zülküf Doanolunu muayene eden doktor, olu Vedat Doanoluna, babasna stent takmay unuttuklarn söyledi.

STENT TAKMAYI UNUTTUKLARI DDASI

Vedat Doanolu, Babam sabah saatlerinde anjioya alnd. Sonra doktor içeriye geldi ve bizi çard. Ben ve aabeyim gittik. Doktor bize, Bir devlet stenti var çplak, bir de Alman stenti var. Biz yal olan Alman stentini tercih ederiz dedi. Biz imkanmz olmadn söyledik. Fiyatnn bin 500 lira olduunu söyledi. Ben devlet stenti taklmasn istedim. Doktor, hastann 84 yanda olduunu söyleyerek, Ne kadar sürdüyse artk dedi. Sonra her iki damarn da açtklarn ve devlet stenti taktklarn söylediler. 3.5 saat sonra bir yetkili beni arad. Aaya inip doktorla görütüm. Doktor bana, Arkadalar stent takmay unutmular dedi. Stent firmas gelip, stentin tarihinin geçtiini söylemi. Doktor, Alman stenti takalm dedi. Hoca bana, Bin 200 liraya son olarak anlaalm dedi ifadelerini kulland.

O ANLAR CEP TELEFONU KAMERASINDA

Yaanan olaylara ve kendilerinden para istenmesine kzan hasta yaknlar, stentle ilgili görüme yapan doktor ve medikal firmas yetkilisi olduu iddia edilen kiiyi cep telefonu kamerasyla kayda ald. Görüntülerde, doktor ve medikal irketi yetkilisine sorular soran hasta yaknlar, babalarna stent taklp taklmadn bilmediklerini, bu durumun tespit edilmesi için hastay baka bir hastaneye götüreceklerini söyledi.

HASTANNIN DURUMU TEHLKEL

Kuzenin haber vermesi üzerine daysnn yanna gelen Cuma Kaplan ise, Doktor gelmi Sabah hastaya stent takmay arkadalar unutmu bu yanmda duran medikalcidir eer anlarsanz herkese bin 500 liraya sana bin 200 lira olsun, anlan ben saat 17.00da hastay tekrar alaym. Yal stent takacam demi. Hasta halen yatakta, hiçbir müdahale de yok. Damarlarnda tkanklk olduu için anjiyo edilmi. Anjiyodan çktktan sonra yataa getiriyorlar. Saat 16.00da doktor geliyor ve stent takmay unuttuklarn söylüyor. uada hastann salk durumu gerçekten tehlikede, kanamas var, ine hala takl. Görevli hemireye görevli doktoru soruyoruz bize Bilemem git bul getir diyor. Koca hastanede ben nasl bulaym doktoru. Aradm doktoru bulamadm. Hasta uanda zor durumda. Kum torbas koyacaklard halen koymamlar dedi. Hastane yetkilileri konunun aratrlacan belirtti.

Ana Sayfaya Git