Yine tahliye çıkmadı!

FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında, Ahmet ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık, "Anayasa'yı ihlal" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ilişkin kararın Yargıtayca bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Haberler 09.10.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesi, Yargtay 16. Ceza Dairesinin bozma kararna uyulmasna hükmederek, tutuklu sanklarn tutukluluk hallerinin devamn kararlatrd.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) medya yaplanmasnn darbe çarm davasnda, Ahmet ve Mehmet Altan kardeler ile Nazl Ilcakn da aralarnda bulunduu 6 sana, Anayasay ihlal suçundan verilen arlatrlm müebbet hapis cezas kararnn Yargtayca bozulmas hükmüne uyulmas ve 5 sann tutukluluk halinin devam kararlatrld.

Yargtay 16. Ceza Dairesinin, gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazl Ilcak ile kapatlan Samanyolu Haber Televizyonu sunucusu ükrü Turul Özengül, kapatlan Zaman gazetesi Grafik Tasarm Sorumlusu Fevzi Yazc ve kapatlan Zaman gazetesi Marka Pazarlama Direktörü Yakup imekin, Anayasay ihlal suçundan arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlmas kararn bozmasnn ardndan dava, yeniden, karar veren stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesinde görülmeye baland.

TAHLYE KARARI çIKMADI

Taleplerin alnmasnn ardndan ara kararn açklayan stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanklar Nazl Ilcak, Ahmet Altan, Yakup imek, ükrü Turul Özengül ve Fevzi Yazc ile tutuksuz sank Mehmet Altan hakknda, Anayasay ihlal suçundan verilen, arlatrm müebbet hapis cezas kararnn, Yargtay 16. Ceza Dairesi tarafndan bozulduunu hatrlatarak, bu bozma ilamna uyulmasna yönelik hüküm kurduunu açklad.

Kaçma ve kuvvetli suç üphesi bulunmas nedeniyle tutuklu sanklarn tutukluluklarnn devamn kararlatran heyet, tutuksuz sank Mehmet Altann yurt dna çk yasann kaldrlmasn da hükme balad.

Dava dosyasnn mütalaasn açklamas için stanbul Cumhuriyet Basavclna gönderilmesine karar veren heyet, durumay 4 Kasma erteledi.

Ana Sayfaya Git