Yine toplulaşma terörü; beş ölü!

Bölgenin en büyük ve zengin köyü Oyalı'da arazi toplulaştırmasındaki anlaşmazlık, katliama dönüştü. Üç aile çatıştı, 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Haberler 01.02.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2009 ylndan buyana Diyarbakr merkez ve ilçelerinde yürütülen, sürekli aileler arasnda anlamazlklara, çatmalara kanl katliamlara neden olan arazi toplulatrmasndaki keyfiyet, dün Eil ilçesine bal Oyal köyüne bal Amman ile Dere köyünün Ket mezrasnda yaayan Beki, Korkmaz ve Can aileleri arasnda çkan anlamazlk, kanl çatmaya dönütü. Silahl çatmada 5 kii hayatn kaybederken, 7 kii de yaraland.

ARAZ ANLAMAZLII YÜZÜNDEN

Edinilen bilgiye göre, Eil ilçesine bal Oyal köyü (Mahallesi) Amman Mezras ile Dere Köyü (mahallesi) Ket mezrasnda ikamet eden köyüller arasnda uzun süreden beri arazi toplulatrmas nedeniyle, anlamazlk yaanyordu. Son olarak aileler, aralarnda çkan anlamazln giderilmesi ve bar salanmas için bir araya gelme karar ald. Dün sabah bir grup aile fertleri minibüsle köye gitti.

BARIA GTTLER çATITILAR

Bar için köyde toplanan Beki, Korkmaz ve Can aile fertleri arasnda arazi anlamazl dolaysyla yeniden tartma yaannca, bir grup köyden ayrlmak istedi. Bu srada bir anda taraflar arasnda çatma çkt. Tabanca ve uzun namll silahlarn kullanld kavgada Leyla Bekil (28), Abdurrazak Bekil (57) ve Cebrail korkmaz (41) ile Akif Can (25) ile kimlii örenilemeyen bir kii hayatn kaybetti.

Ömer, Zülküf, Mehmet ve Münevver Can, Mehmet Korkmaz ve Uur Bekil ise yaraland.

EGL VE KÖYLERDE GERGNLK

Yarallar, 112 Acil Servis ekiplerince Eil ve Dicle devlet hastaneleri ile Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlarak burada tedavi altna alnd. Kavgann çkt bölgede çok sayda merminin isabet ettii 21 FP 245 plakal bir minibüs ise yarallardan bazlarn hastaneye tad bildirildi.

GEçC KARAKOL KURULDU

Yaral yaknlarnn hastanelerin önünde bekleyii sürüyor. Jandarma ve güvenlik korucular tarafndan olay yerinde geni güvenlik önlemi alnd. Söz konusu bölgede giri ve çklar kontrollü salanyor. Bu arada Eil Kaymakam Kürad Atak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerince balatlan çalma devam ediyor.

KUZENLERN KAVGASI

Buarada, benzer bir arazi anlamazl olay ise anlurfada yaand.

Olay, öleden sonra Büyükalanl Mahallesinde meydana geldi. Aralarnda ekili arazi anlamazlndan dolay husumet bulunan ve birbirleriyle kuzen olan Bayram Ailesinin fertleri, mahallede karlat. ki grup arasnda çkan sözlü tartma, ksa sürede büyüyerek kavgaya dönütü. Birbirlerine pompal tüfek, bçak, ta ve sopalarla saldran kuzenlerin kavgasna dier mahalle sakinleri engel olamaynca jandarmadan yardm istendi.

OLAYDA 8 K YARALANDI

hbarla olay yerine sevk edilen jandarma, kavgay güçlükle sona erdirdi. Kavgada, bçak ve sopayla yaralanan 3, tüfekle yaralanan 5 kii salk görevlilerince Balklgöl Devlet Hastanesi ile Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesine götürüldü. Yarallarn tedavisine balanrken, kavgaya karan 3 kii gözaltna alnd. Kuzenlerin yaad evlerin çevresinde jandarma önlem ald.

Ana Sayfaya Git