Yivsiz silahları taşıma yasak!

Diyarbakır'da harp silahı benzeri av tüfeklerinin taşınması, OHAL süresince yasaklandı.

Haberler 26.04.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR genelinde devam eden terör operasyonlar nedeniyle, harp silahlarna benzeyen yivsiz av tüfeklerinin tanmas ve nakli Olaanüstü Hal süresince yasakland.

Diyarbakr Valilii tarafndan konuyla ilgili yaplan yazl açklamada, özellikle terör olaylarnn yaand bölgelerde bu silahlar tayanlarla ilgili olarak avc- terör örgütü mensubu ayrm konusunda tereddütler yaanabilecei belirtildi. HA ve benzeri araçlarla yaplan gözetlemelerde, bu silahlarn uzun namlulu ve tam otomatik harp silahlarna benzerliinin yanl anlamlara ve müessif olaylara sebebiyet verilebilecei kaydedilen açklamada öyle denildi:

VALLK YASAK GETRD

2935 sayl Olaanüstü Hal Kanunu gereince, terör olaylarnn yaand bölgelerde ruhsatl olsa dahi güvenlik kuvvetlerince kullanlan uzun namlulu ve tam otomatik at yeteneine haiz harp silahlar görümünde olan yivsiz tüfeklerin tanmas ve kullanlmasnn kstlanmas istenilmektedir. Bu çerçevede; güvenlik kuvvetlerimizce ve dünya ordularnda kullanlan M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik at yeteneine haiz silahlara benzer yivsiz av tüfeklerinin OHAL süresince ilimiz genelinde tanmas ve nakli yasaklanmtr.

Ana Sayfaya Git