YKS için ek genelgeler

Genelgeye göre, YKS'ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18-19 Mayıs tarihlerinde açık olacak. Geçici Vergi Dönemine (ocak-şubat-mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde serbest muhasebeci, mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları 31 Mayıs'a kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak

Haberler 13.05.2020 - 22:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) girecek örencilerin kimlik kart bavurularnn alnmas adna tüm il/ilçe nüfus müdürlüklerinin 18-19 Mays tarihlerinde açk olacan bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, 81 il valiliine Sokaa çkma Kstlamas ile ilgili ek genelge gönderildii belirtildi.

Genelgede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn görüldüü andan itibaren salgnla mücadeleye yönelik birçok tedbir karar alnarak uygulamaya geçirildii ifade edildi.

EK GENELGE YAYIMLANDI

Ankara, Balkesir, Bursa, Eskiehir, Gaziantep, stanbul, zmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldakta 15-19 Mays tarihlerinde uygulanacak sokaa çkma kstlamasna ilikin 12 Maysta valiliklere genelge gönderildii anmsatlan genelgede, u ifadelere yer verildi:

NÜFUS MÜDÜRLÜKLER AçIK

18 Maysta verilmesi gereken kurum ve gelir geçici vergi beyannamelerinin, 28 Maysa ertelenmesi ve 2019 yl kurumlar vergisi beyannamesi, geçici vergi beyannamesi, katma deer vergisi beyannamesi, damga vergisi beyannamesi, muhtasar beyanname ve aylk prim ve hizmet bildirgelerinin de srasyla 27 Mays, 28 Mays ve 1 Haziran tarihlerinde beyan edilmek zorunda olmas nedeniyle sokaa çkma kstlamasnn olduu 15-19 Mays 2020 tarihlerinde aadaki istisnalarn bakanln valiliklere gönderdii genelgede açk olacak i yerleri, iletme ve kurumlar ile stisna Kapsamnda Olan Kiiler Bölümü kapsamna eklenmesi gerei ortaya çkt belirtildi. Bu kapsamda, ÖSYM tarafndan gerçekletirilecek merkezi Yüksek Öretim Kurumlar Snavna (YKS) girecek olan örencilerin TC Kimlik Kart bavurularnn alnmas adna tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18-19 Mays 2020 tarihlerinde açk bulundurulacak.

Sokaa çkma kstlamasnn olduu 18-19 Mays 2020 tarihlerinde nüfus müdürlüklerine TC Kimlik Kart Bavurusu ile snrl olmak üzere örenciler ve ihtiyaç olmas halinde beraberinde anne, baba, veli veya vasisinden bir kii snava bavurulduunu gösterir belgeyi ibraz etmek artyla sokaa çkabilecek. Ayrca nüfus müdürlükleri, belirlenen o tarihlerde ve saatlerde hizmet vermeye devam edecek.

GEçC VERG ÖDEMELER

Geçici Vergi Dönemine (ocak-ubat-mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyan ve Ödeme dönemi olduu için 16-17-18-19 Mays tarihlerinde serbest muhasebeci mali müavirler ile yeminli mali müavirler ve çalanlar (karar verilmesi halinde uygulanacak sokaa çkma kstlamalarndan) 31 Mays tarihine kadar muaf olacak.

Ana Sayfaya Git