YKS'de üniversite programlarının puan türleri açıklandı

Yükseköğretim Kurulunca, üniversitelerdeki lisans programlarına yerleştirmeler için gereken puan türlerini gösteren "YKS Lisans Programları Puan Türleri Tablosu" açıklandı.

Haberler 18.12.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerdeki lisans programlarna yerletirmeler için gereken puan türlerini gösteren YKS Lisans Programlar Puan Türleri Tablosu açkland.

YÖKten yaplan açklamaya göre, Kurulun internet sitesindeki Yükseköretim Kurumlar Snavna ilikin skça sorulan sorular ve cevaplar bölümüne yeni maddeler eklendi.

Adaylarn, önlisans ve lisans programlarn hangi puan türü ile tercih edebilecekleri yönündeki sorusuna, Önlisans programlarn Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan ile lisans programlarn ise sözel, saysal, eit arlk ve dil puan türü ile tercih edebileceklerdir. yant verildi.

Meslek Yüksekokullarna yerletirme sürecinde 2017 ylnda, 6 farkl YGS puan türü vard. 2018 ylnda uygulanacak TYT sisteminde de farkl puan türleri olacak m? eklindeki soru içinse, Hayr. Daha önce de bildirildii gibi adaylar, tek TYT-Puan ile herhangi bir MYO programn tercih edebileceklerdir. açklamas yapld.

- Üniversitelere yerletirmeler için puan türleri

Yükseköretim Kurulunca, Adaylarn lisans programlarna sözel, saysal, eit arlk ve dil puan ile yerletirilebilecei, bu puan türlerinin de 2017 LYS puan türleri ile ilikilendirildiinde, TS-Sözel, MF-Saysal, TM-Eit Arlk, Dil-Dil olaca daha önce bildirilmiti. Her bir program için hangi puan türü ile yerleilebilecei ile ilgili tüm programlarn yer ald ayrntl bir tablo yaynlanacak mdr? sorusuna yant olarak, Yükseköretim Lisans Programlar-Puan Türü tablosu da yaymland.

Tabloda sözel, saysal, eit arlk ve dil puan ile örenci alan yükseköretim lisans programlarna ilikin detayl bilgiler yer alyor.

Ana Sayfaya Git