Yoğun bakımda olan Deniz Baykal öldü mü? 1 günde 3 ameliyata dayanamadı iddiaları

Deniz Baykal öldü mü sorusu şu sıralar Sosyal medya da en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. Deniz baykal sağlık durumu, deniz baykal öldü mü iddiaları akabinde sosyal medyayı adeta kasıp kavurdu.

Haberler 18.10.2017 - 01:02 Son Güncelleme : 18.10.2017 - 01:14

Deniz Baykal öldü mü sorusu u sralar Sosyal medya da en çok konuulan ve tartlan konu oldu. Deniz baykal salk durumu, deniz baykal öldü mü iddialar akabinde sosyal medyay adeta kasp kavurdu. Deniz Baykal öldü mü sorusu u sralar Sosyal medya da en çok konuulan ve tartlan konu oldu. CHP Genel bakanl görevinden sonra CHP Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal, geçtiimiz gün ar yüksek ate ve kalp ritimlerinde bozukluk sebebiyle hastaneye kaldrlmt. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu Deniz Baykal2 ziyareti akabinde Durumunun kritik olduunu örendim açklamsda bulunmu ve gözler kendisini ameliyat hastane ve doktorlara çevrilmiti. u sralar 3 ameliyat bir günde geçiren Deniz Baykaln Salk durumu hakknda bilgiler merak edilmekte.

LK GÜN AçIKLANMITI

Deniz Baykaln hastaneye kaldrld haberi sonrasnda herkes Deniz Baykal salk durumunu merak ediyor. Eski CHP Bakan Deniz Baykal geçirdii rahatszlk sonrasnda hastaeye kaldrld.

CHPnin eski Genel Bakan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum tkankl, yüksek ate ikayetler ile son dakka hastaneye kaldrld ve anjio yapld açkland.

Hastane ziyareti sonras açklama yapan Klçdarolu da Kendisiyle konutum, bilinci yerinde. Önümüzdeki sürecin kritik olduu söyleniyor dedi. Hastenden yaplan açklamada, 08.00de anjiyo ünitesine ilk müdahale için alnyor. Beyne giden ana damarlarn birinde oluan tkankl yapan phty çkarmak için müdahale ediliyor. Bu süreçte hiçbir komplikasyon olumuyor. Youn bakma hastamzn tedavisi sürüyor. Bilinci gayet açk, konuabiliyor. Güç kaybnda da geriye dönü görülüyor. Aya oldukça toparland, elindeki de iyileme sürecinde. 48 saat youn bakmda takibi olacak. bi, Hafif bir hasardan bahsediliyor, bu büyük bir ans. yiletikten sonra eski enerjisine kavuacaktr. Beyin fonksiyonlarnda herhangi bir sorun yok diye eklendi.

GEçTMZ GÜN UYUTULUYOR DENLMT

Beyninde ödem ve kanama görülen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçtiimi gün apar topar hastaneye kaldrlm ve ameliyata alnmt. Ameliyata alnan Deniz BAykal ziyarete giden CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, durumunun kritik olduunu örendim eklinde açklama yapmt. Ankara üniversitesi Rektörü Erkan ibi, Deniz BAykaln uyutulduunu açklad.

Hastaneden yaplan yazl açklama u ekilde;

Her ey doktorlarmzn kontrolünde. Bundan sonraki süreçte farkl sürprizlerle karlabilir miyiz bilmiyoruz.

Deniz Beye ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsn itemiyoruz.

Kendisini uyutup ziyaretçi yasan kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalk geçiriyor.

Her ey yolunda giderse akam 8den sonraki tomografinin ardndan uyandrlma sürecine girilebilir.

Dün akam üzerinden itibaren uyutulmaya baland.

Ksa süreli bir tedavi süreci olmadn batan da söyledik. Hastanede ne kadar kalr? Bunu youn bakm süreci tamamlandktan sonra söylemek daha doru olacaktr.

Bu hastalk ciddi bir hastalk. Tablonun çok hafif bir tablo olmadn ifade ettik öncesinde. Baka sistemlerle ilgili anormallik çkma riski olduunu söyledik daha önce de. Bir akcier enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya deiir tablo.

Ama u an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamal.

CHP AçIKLADI

Öte yandan, Deniz Baykaln hayatn kaybettiine yönelik sosyal medyada dolaan haberlerin ardndan CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel açklama yapt. Özel açklamasnda unlar söyledi:

Salnn kötüye gittiine ilikin yaplan haberler ve çok kötü haberlere ilikin duyumlarn tamam aslszdr.

CHP stanbul milletvekili Bar Yarkada da sosyal medyadan yapt açklamada, Sayn Deniz Baykaln durumunda bir deiiklik yok. u an youn bakmda. Sabah 08.00de tomografi çekilecek. (23.59) dedi.

Deniz Baykaln salk durumu hakknda Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan bi açklama yapt. bi, Baykaln bilincinin kapal olduunu ve uyutulduunu söyledi. u ana kadar çok daha iyi sonuçlar görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarmz yine koruyoruz ama baz olumsuzluklar yaadmz da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylayoruz. ifadelerini kullland.

SALIK BAKANLII DA AçIKLAMA YAPTI

Deniz Baykaln ameliyata alnmasyla ilgili bir fla açklama da Salk Bakanndan geldi. Bakan hastane önünde yapt açklamada unlar söyledi: Yeni bir müdahale gerekti. Müdahaleyi yapyor arkadalar. nallah salna kavuacak.

BEYN ÖLÜMÜ NEDR?

Beyin ölümü tablosundaki hastann sadece kalbi atmaktadr, bir baka deyile sadece nabz ve kalp atmlar alnabilmektedir. Dardan izlenebilen tek yaam iareti kalp atmlardr. Dier yaamsal fonksiyonlar tbbi destek ve solunum cihazyla salanmaktadr. Öyle ki bu hastalarn kendiliinden solunumlar da olmad için yaam destekleri kesilir kesilmez kaybedilirler.

Beyin ölümü tbbi ölüm hali olarak kabul edilir. Yani ölüm ile edeer olarak kabul edilir. Serebral fonksiyonlarn kaybnn iaretleri derin koma ve arl uyaranlara tam cevapszlk halidir.

Beyin ölümü denildiinde beyin sap ölümü kastedilir. Beyin sap ölümü tanm somatik (bedeni) ölüme edeerdir. Hukuken kiinin varlnn sona ermesi anlamna gelir ve ancak bu durumda, hukuken organ ve doku transplantasyonu olana doar.

Beyin ölümünde hasta makineye baldr ve hiçbir yaam belirtisi yoktur. Bitkisel hayatta ise solunum devam eder.

Beyin ölümü kararn dört kiiden oluan uzman doktor ekibi verir. 2238 sayl yasann 11. maddesine göre bu uzman ekip kardiyalog, anestezi uzman, nörolog ve nöroirurjiyenden oluur. Ekipten hiçbiri hastay yatran, durumunu takip eden doktorlardan olamaz.

Ana Sayfaya Git