Yoksula aşevi!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi, SYDV işbirliğiyle yaptığı bin 500 kişi kapasiteli aşevini törenle hizmete açtı.

Haberler 30.03.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesinin, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) ibirliiyle yapt bin 500 kii kapasiteli aevi törenle hizmete girdi.

Belediye, Kaymakamlk ve SYDV ibirliiyle yaplan bin 500 kii kapasiteli aevi, törenle yapld. Gülenç, törende yapt konumada, aevinde muhtaç ailelere her gün bir öün scak yemek verileceini belirterek, aevi sayesinde özelikle yal olan, yemek yapma imkann olmayan vatandalara scak yemek datacaklarn söyledi.

YOKSUL ALELER çN

Bu sayede özelikle muhtaç ailelere ulama gayesindeyiz. diyen Gülenç, aevinin hayrl olmasn diledi.

Bismil SYDV Müdürü Yusuf Demir de aevinin yaklak 120 bin liraya mal olduunu anlatarak, kapasitesinin bin 500 olduunu, balangç olarak 100 muhtaç aileye scak yemek vermeyi planladklarn bildirdi.

Daha sonra aevinin açl yapld, Gülenç ve beraberindekiler yemek datm aracyla ev ev dolaarak yemek datmnda bulundu.

Gülenç, yemek datmnda vatandalara, Bu yemek, devletin bir ikram. Biz her zaman sizler gibi yalnz ve muhtaç insanlarmzn yanndayz. Bizler de sizin çocuklarnzz. Bir sorunuz, ihtiyacnz olduu zaman bize söylemeniz yeterlidir. Size hizmet etmek için daima hazrz. dedi.

Aileler de yaplan yardmlardan dolay çok memnun olduklarn dile getirdi.

Açla ve yemek datmna lçe Jandarma Komutan Binba Hasan eyho ve lçe Emniyet Müdürü Hakk Öztürk de katld.

Ana Sayfaya Git