Yoksulların borç defterini kapattı

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde hayırsever işadamları, Osmanlı döneminde uygulanan, 'Zimem' geleneğini uygulayarak, fırın ve bakkallara ait veresiye defterlerini satın alıp, halkın borçlarını bayram öncesi kapattı.

Haberler 14.06.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide, Müstakil Sanayici ve adamlar Derneine (MÜSAD) üye iadamlar, Osmanl döneminde uygulanan, zenginlerin esnaftan veresiye defterini alarak vatandalarn fakir vatandalarn borcunu ödemesi olarak bilinen Zimem geleneini hayata geçirdi. Cumhuriyet Mahallesi ve ehit Harunboy Mahallesinde 2 bakkal ve ekmek frnna giren iadamlar, esnafn veresiye defterini alarak yaklak 200 kiinin 15 bin lira deerindeki tüm borçlarn kapatt. Bayram öncesi yaplan yardm, hem esnaf, hem de borçlu vatandalar sevindirdi.

YOKSULLARIN BORç DEFTER KAPANDI

Türkçe bilmedii için Kürtçe konuan bakkal iletmecisi Meryem Geçgel, vatandan borcunu kapatan iadamlar için hayr duasnda bulundu. Bu yardma ahitlik eden Veysi Ökmen ise, Allah raz olsun. Bu yaptnz iyilik, iki taraf da sevindirmi oldu. Bir esnaf gerçekten borcunu alamayacak durumdayd. Onu ald, rahatlad. Öte yandan, bir de çok fakir olanlar borcunu ödemeyecek durumdaydlar. Bir de onlar bu bayramda rahatladlar. Sabah gelecek borcu olmaynca sevinecek. Allah sizden raz olsun, sizi tebrik ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git