'Yol' eylemi

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesinde, heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yolun tekrar trafiğe açılmasını isteyen kalabalık bir grup, belediye binası önünde eylem yapıp ardından Birecik Köprüsü'nü ulaşıma kapattı. Gerginliğin yaşandığı ve uzun araç konvoyun oluştuğu yol, yetkililerin uzun uğraşları sonucu kalabalığın dağılmasıyla ulaşıma açıldı.

Haberler 06.07.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birecikte Nisan ve Mays aylarnda ar ya nedeniyle Kelaynak Üretim Tesisleri yolundaki tepelik alanda yumuayan topran kaymasyla farkl tarihlerde 3 ayr heyelan meydana geldi. Heyelanlar nedeniyle yaklak 2 aydr yollar kapal olan esnaf, i yapamadklar gerekçesiyle ellerinde yazl dövizlerle belediye binasna yürüdü. Polisin güvenlik önlemi ald eylemde kalabaln yanna giden Birecik Belediye Bakan Mahmut Mirkelam, sorunun kendileriyle alakal olmadn, yolun yeniden açlabilmesi için gerekli ilemlerin devam ettiini, bölgenin ise riskli olduu gerekçesiyle trafie kapandn belirtti. Mirkelamn bu sözüne karlk tepki gösteren esnaf, Karadenizde yaanan bir heyelanda molozlarn ayn gün kaldrldn fakat Birecikte aylardr herhangi bir çalma yaplmadn öne sürdü.

YERE YAZAR KASA ATTILAR

Yaanan olaylara tepki gösteren bir esnaf ise i yapamaz duruma geldii için yanndaki yazar kasay atarak te bizim tepkimiz dedi. lçe kaymakamnn da belediyeye gelmesi üzerine grubun içinden seçilen 10 kii, yetkililerle görütü. Eylem yapan grup ise arkadalar çkana kadar ellerindeki pankartlarla Gaziantep yolu üzerindeki Frat Köprüsüne doru ilerledi. Köprüye giden kalabalk slogan atarak yolu trafie kapatt. Polis ekipleri ise yolu kapatan grubu ikna etmek için büyük çaba harcad. Bir süre yolu trafie kapatan kalabalk daha sonra ikna edilerek köprüyü ulama tekrar açt. Gerginliin devam ettii ilçede yaanan sorunun çözümü için gerekli çalmalarn hzlandrlp yolun ulama açlaca sözü üzerine grup dald.

Ana Sayfaya Git