Yorulduk, tükendik!

Diyarbakır’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlikte konuşan SES Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, kentte 2 binden fazla sağlıkçının enfekte olduğunu söyledi.

Haberler 10.12.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, Kovid-19dan yaamn yitiren salk çalanlar için Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi önünde anma etkinlii düzenledi. Salk emekçilerinin katld etkinlikte, Ölmek deil, yaamak ve yaatmak istiyoruz yazl pankart açld. Anmada konuan Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, pandeminin tüm ykc etkisiyle devam ettiini söyledi. Her gün, her saat bir salk emekçisinin yaamn yitirdiini ifade eden Turan, sadece geçen hafta Diyarbakrda 3 salk emekçisinin hayatn kaybettiini dile getirdi. Daha sonra yaamn yitiren salk emekçileri için sayg duruunda bulunuldu.

YORULDUK, TÜKENDK

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi Ebakan iyar Güldiken, konumasna Yorulduk, tükendik diyerek balad. Her gün, her dakika bu isyan dile getirdiklerini kaydeden Güldiken, ancak idarelerin ve yetkililerin, halkn ve salkçlarn taleplerini görmezden geldiini vurgulad. Yaanan ölümlerin tek sorumlusu olarak hükümeti ve idarecileri iaret eden Güldiken, Hiçbir suç, vatandata veya salk emekçilerinde deildir. Sürecin bandan bu yana, Türkiyede bütün halklar idarecilerin ve hükümetin gerekli tedbirleri almamasndan kaynakl enfekte oluyor, hastalanyor, yaamn yitiriyor diye konutu.

GERçEKLER ÖRTEMEYZ

Fiziksel mesafe ve maske kullanm konusunda yetkililerin öneri ve uyarlarn eletiren Güldiken, Halka 5 tane maske veremediniz. imdi de kalkm vatanda suçluyorsunuz, darda gördüünüze ceza yazyorsunuz. Hükümet olarak, idareciler olarak bunun gerekli tedbirlerini almak zorundasnz. Bu durumu her yerde söyleyeceiz. Bu yalanlarnz ifa edeceiz. En bandan beri salk emekçileri, SES, Tabipler Odas, onurlu salk emekçilerinin söyledikleri yalandr dediniz, bizi terörize ettiniz, bizi terörist ilan etmediiniz kald. Böyle olmaz, biz hep birlikte ayn gemideyiz. Bu halka yazk, bu emekçilere yazktr. Birlikte bu süreci yürüteceiz. Üstünü kapatarak, gerçekleri yalanlarla örtemeyiz dedi.

2 BNDEN FAZLA SALIK EMEKçS HASTA

syanmz var, yeter artk diyerek devam eden Güldiken, unlar söyledi: Diyarbakrda 14 bin salk çalan var ve bunun 2 binden fazlas hasta. Biz bu sayyla nasl hizmet edelim halka? Yeni bir kan, yeni bir emekçi destei istiyoruz. Yoksa biz bu halka hizmet edebilecek durumda deiliz artk. Bugün sadece Diyarbakrda bin 500e yakn insan Kovid hastas. Bu sayy söylemeyelim mi? Bu sayy söylemeyince Kovidi bitirmi mi oluyoruz? Her birimiz yaknndan birisi, her gün ölmüyor mu, biz bu gerçei halktan nasl saklayacaz? Tekrar söylüyoruz, biz gerçekleri her gün her yerde söylemeye devam edeceiz. Bizi Kovidle mücadeleye dahil etmeliler. Madem bu virüs hepimizi etkiliyor, hepimizi öldürüyor ve hasta ediyorsa, o halde hep birlikte mücadele etmeliyiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git