YPG Bölgeyi Terk ediyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 4'üncü gününde kara operasyonuyla devam ediyor.

Haberler 23.01.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

El Babda ehit düen 72 askeri temsil eden, Türk Hava Kuvvetlerine ait 72 sava uçann 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de, Afrindeki mevzileri bombalamasyla balayan Zeytin Dal Harekatnda 3üncü günü geride brakarak, 4. gününe girdi. lk gün hava operasyonuyla belirlenen mevziler imha edilirken, TSK birlikleri, dün saat 11.05te, Kilisin Gülbaba mevkisinden kara birlikleriyle Suriyeye girdi. Hem havadan hem de karadan ÖSO güçleriyle birlikte Afrinin 5 kilometre içine kadar giren birlikler, 11 köyü PYD-YPG/PKKdan ald.

Türk jetlerinin 45 hedefi vurduu Afrin bölgesinde operasyonlar, 4üncü gününde devam ederken, Azez bölgesinde de örgüt üyeleriyle ÖSO güçleri arasnda sert çatmalar olduu bildirildi. Gece boyunca, Kilis ve Hatay snrlarndan topçu atyla destek verilen operasyona katlacak Türk askerleri ile ÖSO güçlerinin Hassa ilçesinin snrna sfr noktasndaki hareketlilii de sabah saatlerinde devam etti.

Tanklarn bakmn ve ikmalini yapan özel tankç birlikleri, sabah hazrlklarn sürdürdü. çok sayda M60T tank, art arda sraland. Bölgede, ayrca kollarnda sar bant olan ÖSOya bal birlikler de bulunuyor.

19 ROKET DÜTÜ

Kilis ve Hatayn Reyhanl ilçesine, operasyon boyunca, toplam 19 roket isabet etti. Her iki bölgede 1 kii öldü, 17si Suriyeli 54 kii de yaraland. Reyhanlda roketlerin isabet ettii bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 i yeri hasar gördü.

Reyhanl Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde, ilçedeki yerleim alanna düen 9 roketin brakt hasarn izlerini temizlemeye balad. Hatay Belediyesi Mehteran Takm da Oulpnar Hudut Karakolunda askerlere moral konseri verdi.

SINIRDAK EVLERE MERM SABET ETT

Öte yandan Suriyenin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPGliler tarafndan atelenen uçaksavar mermileri, Kiliste bulunan çilolar köyündeki baz evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmad saldrda, evlerin duvarlarnda izler olutu. Saldrnn ardndan snr hattnda konulu askerler, mermilerin geldii terör örgütü mevzilerini ate altna ald.

AKDA: GÖLGE ETMESNLER

Babakan Yardmcs Recep Akda, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Malatya Milletvekili Öznur çalk ile birlikte Suriye snrndaki Kilisi ziyaret etti. Vali Mehmet Tekinarslan ile görüen Akda, siyasi partilerin ve sivil toplum kurulularnn temsilcilerinin katld toplantda, kentin sorunlarn dinledi. Toplantda konuan Babakan Yardmcs Akda, Suriyenin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik gerçekletirilen Zeytin Dal Harekatn deerlendirdi. Türkiyenin kendi snrlarn ve vatandalarn terör saldrlarndan korumak için bu harekat balattn belirten Akda, unlar söyledi:

Bu hareket balamadan önce Kilisimize birçok saldr gerçekleti. Terör örgütleri attklar roketlerle Kilise, halkmzn malna ve canna zarar verdi. Türkiye Cumhuriyet Devleti, buna müsaade etmez, edemez. Nitekim Afrin harekat baladktan sonra da 21 Ocakta 01.40ta atlan füzelerle yine ertesi gün akam atlan roketlerle vatandalarmz yaraland. Onlarn evlerine zarar verdi. Tabi ki karl misliyle verildi, verilmeye devam edecek. Yaralanan kardelerimizden birinin durumu ciddi. Rabbim, ordumuzu muzaffer klsn. Gerçekten Sayn Cumhurbakanmzn kuvvetli iradesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti, u anda gerekeni yapyor. Daha önce de ifade ettik hükümet olarak, müttefiklerimizden ve dostlarmzdan bütün bu hususlarda hem anlay hem destek bekliyoruz. Bu anlay ve destei göstermeyecekleri için de gölge etmesinler. Biz, bu terör örgütlerinin haddini bildirmeye muktediriz.

Hassasiyetlerinden dolay Kilislilere teekkür eden Babakan Yardmcs Akda, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin Afrin için toplanacak olmasyla ilgili ise Burada, saduyunun hakim olacana inanyorum dedi.

1 ASKER HAFF YARALANDI

Suriyenin PYDli teröristlerin denetimindeki Resulayn kentinden açlan ate sonucu anlurfann Ceylanpnar ilçesinde, snrda görevli 1 asker hafif yaraland. Ate açlmas sonras askerler tarafndan PYDli teröristlerin bulunduu bölge ate altna alnd.

ROKET ATILARI GÜVENLK KAMERASINDA

Öte yandan Reyhanlya yönelik 11 roket atnn bazlar da i yerlerinin güvenlik kameralarna yansd. CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem ve Hilmi Yarayc ile AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi anverdi de Reyhanlda hasar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

NCRLKTE SAVAS UçAKLARI BEKLYOR

F-16 sava uçaklarnn youn olarak kulland Adanadaki ncirlik Üssünde dün kargo uçaklar operasyon bölgesine askeri malzeme tad. Hangarlar bölgesinde Türk askerlerinin youn hareketlilii dikkat çekerken, Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 sava uçaklarnn bekledii gözlendi. Türk kargo ve tanker uçaklarnn da havaland bölgede, ABDye ait kargo ve tanker uçaklar da kalk ve ini yapt.

TÜRK ASKER HATAYDAN SURYEYE GRD

Hatayn Hassa ilçesinin snra sfr noktasna tank ve ar zrhl araçlarla ynak yapan TSKnn kara birlikleri, saat 13.00 sralarnda son hazrlklarn tamamlad. Askerler araçlarna binerken, tanklar da çaltrld. Eller tetikte bekleyen askerlerin büyük bir bölümü saat 13.40da Türkiye ile Suriye snrna çekilen duvardan açlan bölümünden Suriyeye geçi yapt. ÖSO birlikleri de kollarndaki sar bantlarla yaya olarak tanklarla birlikte Suriyeye geçti.

AZEZ BÖLGESNDEN OPERASYON

Afrine dousundaki Azezden operasyon balatt.

Sahadaki AA muhabirleri, Harekatn 3. gününde TSKnn Afrinin dousundaki Azezden de operasyon balattn, kara unsurlarnn hedef topraklara girdiini bildirdi. Operasyonda çok sayda ÖSO unsuru da yer alyor.

Bu arada TSKya ait sava uçaklar, Afrin için fiziki korunma salayan stratejik önemdeki Burseya Danda yuvalanan terör hedeflerini vurdu.

Terör örgütü, Burseya Dann hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azeze bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldrlaryla hedef alyor.

Burseyann teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye snr hatt ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliine yönelik tehditler azalm olacak.

Bu arada, snr hattndaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atna tutuyor.

ÖSO KAMPINA ROKET DÜTÜ: 2 ÖLÜ, 12 YARALI

Hatayn Krkhan ilçesinin Suriye snrnn sfr noktasndaki Karatepe bölgesindeki ÖSO mensuplarnn kald çadrlara Afrin bölgesinden atlan roket dütü. Olayda ÖSO mensubu olduu ileri sürülen 2 kii hayatn kaybederken 12 kii de yaraland. Yarallar, ambulanslarla Hassa ilçesindeki Aktepe Salk Ocana getirildi. Burada yaplan ilk müdahalenin ardndan yarallar Krkhan ve Antakya Devlet hastanelerine sevk edildi.

Ana Sayfaya Git