YPG'den ABD'ye tepki

Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG/PYD'ye karşı Afrin'de başlattığı operasyon sonrası, örgütten ABD'ye karşı tepkiler yükselmeye başlıyor. ABD'ye ısrarla Türkiye'ye engel olma çağrısında bulunan YPG'liler, bu talepleri yerine gelmeyince adeta çılgına döndü. Örgüt üyeleri, Tel Abyad ve civar yerleşimlerde yönetim binalarına asılı ABD bayraklarını indirmeye başladı.

Haberler 30.01.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Zeytin Dal Harekatnda Afrinde kritik noktalar ele geçirmesi terör örgütü YPG/PYDyi adeta çldrtt. Sürekli olarak ABDye destek çarsnda bulunan örgüt, bekledii yardm alamaynca deliye döndü.

Bölgedeki kaynaklardan ran medyasna gelen bilgilere göre, Türkiye snrnda yer alan Tel Abyadda baz binalarda bulunan ABD bayraklar, teröristler tarafndan indirilmeye baland. Ayn uygulamann YPG/PKKnn kontrolünde olan dier bölgelerde de yapld belirtildi.

ABDYE ORTAKLIIMIZ BTER TEHDD

Terör örgütü YPG sözcüsü Redur Xelil, ABD öncülüündeki koalisyon güçlerinden Türkiyenin Afrine yönelik operasyonu karsnda açk ve sert tavr almasn beklediklerini belirterek, Bu olmazsa ortaklmz bozulurdedi.

Ana Sayfaya Git