YPG'li Mazlum Kobani'ye 'mavi tık' onayına tepki

PKK/YPG’nin elebaşlarından Suriye uyruklu 52 yaşındaki Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, 3 yıldır 196 ülkede kırmızı bültenle aranıyor.

Haberler 26.10.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Fratn dousunu teröristlerden temizlemek için balatt Bar Pnar Harekat srasnda önce ABDnin General Mazlum olarak uluslararas kamuoyuna takdim ettii terörist, son olarak Rus yetkililerle uydu balantsyla katld toplantda boy gösterdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan önceki gün TRT Haberde yapt açklamada Mazlum denilen terörist krmz bültenle aranyor, ABD bize teslim etmeli. Bunun için ilgili arkadalarmz çalma yapyor açklamas yapt. Cumhurbakannn açklamalarnn ardndan Twittern, teröristin hesabn mavi tik ile onaylamas dikkat çekti. Terörist Abdinin twitter hesabnn mavi tk almas sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

CENEVREDE EYLEM HAZIRLIINDA YAKALAYIN

DHAnn güvenlik bürokrasisi kaynaklarndan ald bilgilere göre, terörist Ferhat Abdi ahin hakknda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliinin 6 Mays 2015 tarihli yakalama kararyla nterpol tarafndan yakalama karar çkartld. Teröristin daha önce Cenevrede bir eylem plan hazrlnda olduu istihbarat alnmas üzerine sviçreden yakalanarak iadesinin istendii, ancak ülkede olmad bildirilerek hiçbir ilem yaplmad örenildi. 1967 Suriye Afrin doumlu olan terörist, örgüte 1990 ylnda katld. lk yl terör örgütü lideri Abdullah Öcalann Suriyedeki karargahnda idari ilerden sorumlu olarak çalt. Terör örgütü PKKnn 1991-1996 yllarnda Hakkari krsalnda sözde Cilo eyalet sorumluluunu yapt için ahin Cilo kod adn kulland. Terörist YPGye geçtikten sonra ise Mazlum Kobani kod adn kullanmaya balad. ahin, Ekim 2015 ylndan itibaren çileri Bakanl tarafndan yaynlanan aranan teröristler listesi krmz kategorisinde dokuzuncu srada yer alyor.

63 ASKERN EHT EDLD SALDIRILARIN FAL

Teröristin snr hattndaki Samanl, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelien, Umurlu karakollarna yönelik 63 askerin ehit edildii hain saldrlarn 1 numaral faili olarak hakknda yakalama karar bulunuyor. 1997-2003 yllar arasnda PKKnn sözde Avrupa üst düzey yöneticiliinde de bulunan teröristin, Abdullah Öcalann talyada siyasi snma hakk verilmesi için youn çaba gösterdii biliniyor. 2003 ile 2004 yllar arasnda Irak Mahmur Kampnda faaliyet gösteren terörist ahin, 2008de emdinli Aktütün Karakoluna düzenlenen ve 17 askerin ehit edilmesiyle sonuçlanan PKK saldrsnn emrini verenler arasnda bulunduu deerlendiriliyor. 2009-2012 arasnda terör örgütünün bir kolu olan HPG özel kuvvetler sorumlusu olan terörist Mazlum Kobani, çok sayda intihar bombacs teröristi eitip Türkiyeye gönderdii deerlendiriliyor. Teröristin Kandilde bulunduu dönemde PKK Bakanlk Konsey üyeleri Murat Karaylan ile Duran Kalkann yardmcln yapt da belirtildi.

Ana Sayfaya Git