YPG'nin çocuk savaşcıları!

Uluslararası insan hakları örgütleri tarafından defalarca gündeme getirilen YPG/PKK'nın savaştırdığı çocuklara ait görüntüler, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sırasında ele geçirilen fotoğraf makinalarının hafıza kartlarıyla belgelendi.

Haberler 08.03.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ele geçirilen fotoraflarda okul sralarnda kalem tutma çanda 13-17 yandaki çocuklara, terör örgütünün silahl eitim verdii görülüyor

Uluslararas insan haklar örgütleri tarafndan defalarca gündeme getirilen YPG/PKKnn savatrd çocuklara ait görüntüler, bölgede ele geçirilen fotoraf makinalarnn hafza kartlaryla belgelendi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin, (TSK) Suriyenin kuzeyindeki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dal Harekatnn hazrlk aamasnda panie kaplan YPG/PKK, çocuklar zorla silah altna alma eylemlerini artrmt.

Bölgede ele geçirilen dokümanlar, terör örgütünün kirli yüzünü ortaya çkard.

nsan Haklar zleme Örgütü (HRW) tarafndan da daha önce defalarca gündeme getirilen YPG/PKKnn savatrd çocuklar, bu kez kendi çektikleri fotoraflarla belgelendi.

Afrinde etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerilerinde ve barnma yerlerinde ele geçirilen fotoraf makinelerinden çkan hafza kartlar ile dokümanlar, terör örgütünün küçük yataki çocuklara verdii silah eitimlerini ve dadaki yaamlarn ortaya koyuyor.

Ele geçirilen fotoraflar ve dökümanlarda, yalar 13 ile 17 arasnda olduu tahmin edilen çocuklara ait görüntüler bulunuyor.

Okul sralarnda kalem tutma yandaki çocuklarn, kalenikoflar havaya kaldrdklar ve nian alm vaziyette silahl eitime tabi tutulduklar fotoraflarda yer alyor.

çocuklarn, Abdullah Öcalan ve örgütün dier sözde yöneticilerinin fotoraflar önünde poz verdikleri görülüyor.

- çocuk savaçlar uluslararas raporlarda

Dünyann görmezden geldii çocuk savaçlar konusu insan haklar örgütleri tarafndan da belgelenerek zaman zaman kamuoyunun dikkatine sunuluyor.

Birlemi Milletler nsan Haklar Yüksek Komiserlii, Uluslararas Af Örgütü ve nsan Haklar zleme Örgütü (HRW) gibi kurulular, PYD/PKKnn çocuklar savatrarak uluslararas hukuku ihlal ettiini kayda almt. HRWnin Suriyenin kuzeyinde yaanan insan haklar ihllalerine ilikin raporunda, terör örgütü YPG/PKKnn özellikle bölgedeki küçük yataki çocuklar savatrmas, ihlallerin ilk srasnda yer ald.

BM tarafndan çocuk Askerlerin Kullanmna Kar Uluslararas Gün ilan edilen 12 ubatta yazl bir açklama yapan BM Genel Sekreteri çocuklar ve Silahl çatma Özel Temsilcisi Virginia Gamba, Suriyenin, çocuklarn en fazla savaç olarak kullanld ülkeler arasnda yer aldn açklamt.

Ana Sayfaya Git